ÇANŞA'’NIN ÜSTÜ FASIL…

ÇANŞA'’NIN ÜSTÜ FASIL…
Biz Bolu’lular iyi biliriz Çanşa ve Fasıl birbirlerine yakın iki güzide köyümüz. Diğer köylerimizde olduğu gibi birlik ve beraberlik içersinde yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön planda tutan, birbirlerinin dertlerine merhem olan sevinçlerini, üzüntülerini paylaşan dost canlısı bizim köylerimiz…
Zaten bizim genimizde var olan ilmik, ilmik içimize işlemiş, silip atamadığımız güzel ve kalıtsal bir duygu. Bendeniz iki köyün yakınlığını diğer köylerimizde de olduğu gibi Boluspor ile taraftarları arasındaki birlik, beraberliklerine yardımlaşma ve dayanışmalarına bağlarım. Sonuçta destek vermek başarıya ortak olmaksa bu yolda destek ve yardım asla kaçınılmaz diyenlerdenim.
Laf arasında bazen söyleriz Çanşa’nın üstü Fasıl der arkasını söyleyeceğimiz kelimenin gidişatına göre sürdürürüz… Bende bu kelimeyi takımımızın ligdeki seyri açısından ve zorda olsa kazanılan Ümraniyespor karşılaşmasından sonra ‘Çanşa’nın üstü Fasıl rakiplerin sana çalışıyor play-off için Allah aşkına Boluspor’um asıl’ diyor diş sahada oynayacağımız Eyüpspor karşısında takımımızın küllerinden yeniden doğmasını herkes gibi bende sabırsızlıkla bekliyor ve yazımı kıssadan bir hisseyle bitirmek istiyorum.
Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş. Birinci adam sabahları erkenden kalkıyor, ağaç kesmeye başlıyor, bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçiyormuş. Gün boyu ne dinleniyor, ne de öğle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş. Akşamları da arkadaşından birkaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş. İkinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya başladığında eve dönüyormuş. Bir hafta boyunca bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başlamışlar.
Sonuç ikinci adam çok daha fazla ağaç kesmiş. Birinci adam öfkelenmiş; ‘ Bu nasıl olabilir? Ben daha çok çalıştım. Senden daha erken işe başladım, senden daha geç bitirdim. Ama sen daha fazla ağaç kestin. Bu işin sırrı ne ?’ İkinci adam yüzünde tebessümle yanıt vermiş. ‘ Ortada bir sır yok. Sen durmaksızın çalışırken ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum. Keskin baltayla daha az çabayla daha çok ağaç kesilir.’ Demiş.
Eksiklerimizi fark ederek geliştirmek, baltamızı bilemektir. Durumumuzu gözden geçirip zayıf bulduğumuz alanları geliştirmek için çaba göstermeliyiz.

Yazarın Diğer Yazıları