NAMAĞLUP ŞAMPİYON,MARATONSPOR

 NAMAĞLUP ŞAMPİYON,MARATONSPOR

Maratonspor, U-16 kategorisinde şampiyonluk ismini korudu U-18 de ise şampiyonluğunu geri kazandı.

21.03.2023

Maratonspor, U-16 kategorisinde şampiyonluk ismini korudu U-18 de ise şampiyonluğunu geri kazandı. Bölge Şampiyonasında Bolu ilini şampiyon olarak temsil edecek olan Maratonspor, Şampiyona için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bolu ili içerisinde düzenlenen U-16 ve U-18 maçlarında tüm rakiplerini yenerek namağlup şampiyon olan Maratonspor, U-16 kategorisinde şampiyonluk ismini korudu U-18 de ise şampiyonluğunu geri kazandı. Bölge Şampiyonasında Bolu ilini şampiyon olarak temsil edecek olan Maratonspor, Şampiyona için hazırlıklarını sürdürüyor.

Basketbol federasyonu altyapı faaliyetleri kapsamında düzenlenen U-16 ve U-18 il şampiyonası tamamlandı. 5 şubat Pazar günü oynanan U-16 kategorisinin son karşılaşmasıyla şampiyonluk kupasını kaldıran Maratonspor U-18 kategorisinde de liderliğini sürdürdü. Ülkemizde yaşanan depremler sonrası ara verilen U-18 il birinciliği maçları 12 mart Pazar günü kaldığı yerden tekrar başladı.

Düzce Basket takımıyla çekişmeli bir maç yapan Maratonspor, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu garantiledi. Geçtiğimiz Pazar ligin son maçını Artı Akademiyle oynayan Maratonspor, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak namağlup şampiyonluğa ulaştı.

Karabük ilinde yapılacak U-16 şampiyonasında Bolu ilini temsil edecek olan Maratonspor rakipleri belli oldu. Karşılaşmanın ilk gününde Zonguldak temsilcisi Mehmet Çelikeller Basketbol takımıyla karşılaşacak, ikinci gün Ankara temsilcisi Ankara Basketbol İhtisas ve turnuvanın son günü Düzce temsilcisi Düzce Basket takımıyla mücadele edecek. Bolu ilinden ikinci sırada şampiyonaya gitmeye hak kazanan Artı Akademi ise Bölge Şampiyonası maçlarını Bolu 17 Temmuz Spor Salonunda oynayacak.

“U-18 MAÇLARINI 16 YAŞLA OYNADIK”

Bolu’da oynanan karşılaşmalar sonrasında bilgi veren Maratonspor Baş Antrenörü Ahmet İshak Gülen, “uzun zamandır unutulan Basketbol heyecanı tekrar yükseliyor” dedi. Gülen, “bolu’da anlamsız bir şekilde kapatılan Basketbol takımının ardından tekrar basketbol heyecanının yükselmesi mutluluk verici. Alt yapıdan yetişen oyuncular bolu basketbolunu daha iyi noktalara getirecek olan kişiler olacaktır. Alt yapılarda daha önce basketbol oynamış ve uzun süreler antrenörlük yapmış isimlerin olması yetişen oyuncuların kalitesini, bolu ilinde oynanan maçların kalitesini ve oynanacak şampiyonalarda alınacak sonuçları bire bir etkileyen bir faktör. Bu seviyeler yükselerek devam ettiğinde bolu kazanmaya devam edecektir. Maratonspor olarak Karabük de düzenlenecek Bölge Şampiyonasına gidiyoruz. Bolu 2.si olan Artı Akademi de aynı tarihlerde Bolu ilinde düzenlenen şampiyonaya katılıyor. 2 takımın bir ili temsil etmesi ve şampiyonalarda boy göstermesi çok güzel ve gelecek için umut veren bir durumdur. Artı Akademi ve Antrenörleri Çağdaş Çalış’a başarılar dilerim. Umarım Anadolu Şampiyonasında da Bolu ilini iki takımla temsi ederiz.” İfadelerine yer verdi. 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu WLCJR