MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI

MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçmiş dönem kulüp başkanı olan Abdullah Abat’a resmi olarak 4 Milyon 213 Bin Türk Lirası olarak ödeme yaptıklarını ancak iki tarafın tutarda anlaşamamasından dolayı mahkeme sürecinin başladığını açıkladı.

08.03.2023

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçmiş dönem kulüp başkanı olan Abdullah Abat’a resmi olarak 4 Milyon 213 Bin Türk Lirası olarak ödeme yaptıklarını ancak iki tarafın tutarda anlaşamamasından dolayı mahkeme sürecinin başladığını açıkladı.

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Eski Başkan Abdullah Abat’a olan 66 bin 595 Euro, 4 bin dolar ve 2 milyon 982 bin 188 TL olan alacağın TFF’den gelen ödemelerle bu borcun bittiğini ancak temlik kalkmayınca dava sürecinin başladığını açıkladı.

Birçok kez Başkan Savaş Abak’ın ‘borcumuz bitti’ demeçleri karşılık görmeyince bilirkişiler tarından yapılan incelemeler sonrası tutulan raporlar mahkemeye gönderildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Boluspor’a gönderilen ödeme temlik kalkmadığı için tutar eski başkanın hesaba gönderildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından naklen yayın gelirlerinden oluşan pay Boluspor hesabına gelmesi beklenirken, 540 Bin 515 Türk Lirası temlik kalkmadığı için Boluspor kasasına gelmedi. Ayrıca 294 bin liralık naklen yayın geliri de deprem yardımı olarak Boluspor’dan tahsil edildi.

Eski başkan Abdullah Abat’ın ise resmi alacağının 550 Bin Euro olduğunu ifade etmesiyle birlikte özel denetim firması yetkililerinin raporu ile ortada çıkan hesap sorunu mahkemeye taşınmış oldu.

Gelir konusunda sıkıntılı günler geçiren Boluspor 8 Mart’ta gelmesi gereken 540 Bin Liralık tutar temlikin kalkmaması sonrası eski başkana giderken, Boluspor Başkanı Savaş Abak düzenlenen raporları mahkemeye göndererek “Konuya artık yargı karar versin” dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu PVSMO