KARARINI TFF'YE İLETTİLER

KARARINI TFF'YE İLETTİLER

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararını Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettiklerini açıkladı.

12.02.2023

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararını Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettiklerini açıkladı.

Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararını TFF'ye iletti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde yaşanan depremden birçok şehrimiz gibi Malatya’mız da etkilenmiş bulunmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi derinden etkileyen bu afet karşısında, ilimizde hayat durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda bu depremde, kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan’da vefat etmiştir. Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilme talebimizi iletmiş bulunmaktayız." ifadelerine yer verildi.

"Futbol oynama şansımız yok"

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman yaptığı açıklamada şunları söylemişti, "5 gündür kulübe gitmemiştim. Hocalarımızı toparladım. Kulübümüzde altyapımız ve üst yapımız içler acısı. Kararımız ligden çekilme oldu. Kısa bir toplantı yaptık. Yazıyla da federasyona çekilme kararımızı bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Bizzat çekilme kararı aldık. Ligde yokuz."

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Yeni Malatyaspor'la birlikte Adanaspor'un da ligden çekilmek istediğini belirterek, "Dün Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'yla bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de 1. Lig Kulüpler Birliği'yle görüşme yaptık. Spor Toto 1. Lig maçlarının da 3-4 Mart'ta başlaması kararı aldık. Eyüpspor'un bir erteleme maçı var, onu birkaç gün önce oynatma konusunda mutabık kaldık." açıklamasında bulunmuştu.

haydaruslu

haydaruslu
2023-02-14 08:18:37

ilginç değilmi ligden çekilen çekilene tamam deprem herkesi sarstı.herkesi yıktı.kabul debirilerine neler oldu da tff önüne gelene sen seneye de aynı ligde devam et diyor. bu bu sene oynayacak olanlara haksızlık değil mi? o zaman seneye belli bir zamana kadar ligi ertelesin ama lig kaldığı yerden devam etsin? ne ala memleket?hatay altlarda depremden önce ilk defa düşme hattının üstüne çıktı düşer düşmez belli değil? seneye süper ligden devam? gaziantep kalabilir ligde ama düşme hattına yaklaştı.sende seneye maç yapmadan süperdesin. işin gariplikleri bundan sonra sivasspor çekilmiyor.çünkü depremle alakası yok.son sıradaki sivas demirspor ligden çekiliyor. adana demirspor deprem olmasına rağmen çekilmiyor.ilk 7 de adanaspor çekiliyor.çünkü son 7 de ya düşerse maç yapmadan kalalım tff 1 de? malatya arguvan 11.nci sırada çekiliyor.malatya son üçte yani düşme hattında çekiliyor.yani küme düşecek.yani deprem fırsatçılığı? olan tff 1 lig takımlarına olacak 2 sene belki de daha fazla topal lig oynayacaklar. çünkü seneye 20 takım olacak 4 düşecek ertesi sene 4 düşecek.bir deprem daha olursa allah muhafaza yeni fırsatçılar da çıkar 20 takım olur 22-23-24 olmaz deme burası türkiye ha diyarbakırı unuttuk diyarbakır son sıralarda çekiliyor.amed lider çekilmiyor.halbuki en çok hasar gören yerlerden biri daha urfa da var o da çekilmedi o da ilk 3 te

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu KN7VP