KARAÇAYIR’DA SAHALAR BAKIMA GİRİYOR

KARAÇAYIR’DA SAHALAR BAKIMA GİRİYOR

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bolu Başkanı Cemalettin Metin, Play-Off’ların 3.hafta maçlarının ardından hakkında açıklamalarda bulundu.

13.03.2023

Bolu’da amatör lig play-off mücadeleleri tüm hızıyla devam ediyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bolu Başkanı Cemalettin Metin, Play-Off’ların 3.hafta maçlarının ardından hakkında açıklamalarda bulundu.

Metin, sentetik sahaların bakıma gireceğini işaret ederek; “Firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sahaların hemen 1 ay içinde yapımına başlanıp teslim edileceği söylendi bizlere” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

“Tüm takımlara başarılar diliyorum”

Bolu ASKF Başkanı Metin, Bakan Kasapoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Bolu’ya müjdelerle geldiğini belirterek; “Bildiğiniz gibi bu hafta 3.hafta oynandı. Çok çekişmeli müsabakalarla amatör ligimizin Play-Off maçları devam ediyor. Ben buradan tüm takımlara başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi yılbaşından önce Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Bolu’ya havuz açılışı için geldiğinde Karaçayır’da bulunan sahalarda da İl Özel İdaresinin amatör takımlara yardım amaçlı aldığı malzemelerin dağıtım törenine katıldı. Aynı zamanda amatör spor haftasının açılışını Bolu’dan verdi” şeklinde konuştu.

 

“Projeler onaylandı Bakanlık tarafından ödenekleri geldi”

Karaçayır’da bulunan sentetik sahaların ve soyunma odasının yapımına başlanacağını aktaran Metin; “Bu vesile ile bizlerde bir proje çalışması yapmıştık. Burada soyunma odalarımız var. Yaklaşık 40 yıldır amatör spora hizmet veriyor. Bura ile ilgili çok güzel proje hazırladık. Onun dışında birde 2014 yılında hizmete giren 2 tane sentetik sahamızın yüzeylerinin değiştirilmesiyle ilgili çalışmamız olmuştu. Bu projeler onaylandı Bakanlık tarafından ödenekleri geldi. Geçtiğimiz günlerde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Tenis kortu, sentetik sahaların yüzey değişimi ve soyunma odalarının yapım işini bir firma kazandı. Artık yapım sürecine başlayacak. Bu yüklenici firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sahaların hemen 1 ay içinde yapımına başlanıp teslim edileceği söylendi bizlere” dedi.

“Maçlar çim sahalarda oynanacak”

Bakıma girecek sahaların 1 ay sonra yenileneceğini ve maçların kademeli şekilde çim sahalarda oynanacağını söyleyen Metin; “Bizde bu durumdan sonra amatör takımlarımızla bir toplantı yaptık. Yol haritamızı belirledik. Biliyorsunuz, 2 tane çim sahamız var. 3 ve 4 numaralı sahalar. Bir tanesi Boluspor’a tahsisli antrenmanlarda kullanılıyordu. Orayı da müsabaka oynanacak şekilde hazırlamaya başladık. 2 tane çim sahamız birde Belediye şantiyesine daha önce yapılan sentetik sahamızı maç oynanacak duruma getireceğiz. Toplamda 3 sahada gerekirse çok sıkışık olursa ilçe sahalarında amatör maçlarımızı oynatmaya devam edeceğiz. Böylece 1 aylık sıkıntılı dönemi bu şekilde atlatacağız. Şuanda güzel bir çalışma ortamı var Karaçayır’da. Bunlar bittikten sonra da hem soyunma odaları hem de sahalar amatör sporcularımıza daha iyi hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu FSFO0