HELENEX YATIRIMCILARI İSYANDA !

HELENEX YATIRIMCILARI İSYANDA !

Helenex Bilişim A.Ş. tarafından Bolulu isimler ön plana çıkartılarak piyasaya sürülen kripto para yüzünden, mağdur olan vatandaşlar basın açıklaması yaparak, süreci yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

19.11.2022

Bolu’da lansmanı yapılarak piyasaya sürülen kripto para, kısa sürede büyük ilgi gördü. Ancak bir süre sonra kripto paraya ilişkin bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. İlerleyen süreçte de kripto paranın çöktüğü ve binlerce mağdurun olduğu ileri sürüldü. Kripto paraya yatırım yapanlardan ve mağdur olanlardan yaklaşık 20 kişilik bir grup da Bolu’da basın açıklaması düzenledi.

 

“BU YÖNTEMLE VATANDAŞLARIMIZ DOLANDIRILMAKTADIR”

 

Ankara Barosu Avukatı Özgür Barça tarafından yapılan açıklamada, “Bugün burada toplanmamızın nedeni kripto para vaadiyle mağdur edilen insanların çığlığını duyurabilmektir. Helenex Bilişim A.Ş. tarafından çıkarılan ve karşılığı olmayan kripto para ile insanların nasıl mağdur edildiğini açıklayacağız. Bilineceği üzere son zamanlarda yatırım, ticaret adı altında saadet zincirleri oluşturulmakta ve bu yöntemle vatandaşlarımız dolandırılmaktadır. Bu yöntemle dolandırıcılığı meslek edinenlerin toplum tarafından bilinen kişi veya kurumları reklam yüzü olarak kullandığı da bilinmektedir. Gerek çiftlik bank gerekse de Todex gibi vurgun çetelerinin siyasileri, film yıldızları gibi tanınan kişileri kullandığına daha önce de şahit olunmuştur” denildi.

 

“VAADLERE KANMIŞLAR VE KRİPTO PARAYI SATIN ALMIŞLARDIR”

 

Dolandırıcılık yapıldığını ifade eden Barça, “Helenex Bilişim A.Ş. tarafından 11.11.2021 tarihinde bolu halkı için önemli simalar da kullanılarak kripto para çıkarılacağını, bu paranın satışa arz edileceğini ve daha sonra sistemin 4 ay kapatılarak yatırımcılara büyük kar sağlanacağı duyurulmuştur. Sayıları binleri aşan insanlar bu vaadlere kanmışlar ve kripto parayı satın almışlardır. Sistemi 4 ay boyunca kilitleyip kripto paranın değerleneceğini söyleyen kişiler bu sistemde biriken tüm paraları başka hesaplara aktarmış, kendilerine ve yakınlarına çıkar sağlamış diğer bir ifadeyle hortumlamışlardır” ifadeleri kullanıldı.

 

“SON KURUŞU ALINAN BU İNSANLARA HESAP VERİN”

 

Bolulu yöneticilere seslenen Barça, “Şimdi buradan bu düzene bilerek veya bilmeyerek destek veren Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a, Bolu Milletvekili Sayın Arzu Aydın’a, Bolu AK Parti İl Başkanı Sayın Hakkı Suat Güner’e, Boluspor Eski Başkanı Sayın Abdullah Abat’a sesleniyoruz: ‘Çıkın ve bu insanların mağduriyetini nasıl gidereceğinizi açıklayın!  Yatırım adı altında ceplerindeki son kuruşu alınan bu insanlara hesap verin!” diye konuştu.

 

“BAĞIMSIZ YARGIYA GÜVENİYORUZ”

 

Barça suç duyurusunda bulunduklarını da aktararak, “Burada ifade edilen vurgunla ilgili çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından cumhuriyet başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk.  Mağdur edilen tüm vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderileceği ve suçluların cezalandırılacağı konusunda bağımsız yargıya güveniyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Oğuzhan Eke

 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 1NIRQ