ESKİ BORÇLAR BOLUSPOR'U ZORLUYOR

ESKİ BORÇLAR  BOLUSPOR'U ZORLUYOR

DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kurulu üyeleri, tesislerde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.

01.11.2022

DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kurulu üyeleri, tesislerde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen kahvaltılı programda basın mensupları ile Boluspor’a dair konular ve görüş alışverişi yapıldı.

DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kırmızı beyazlı takımın mali tablosunu açıklayarak, “Boluspor’un 26,5 milyon TL geliri var ama 80 milyon TL gideri var. Zamanında çözülmeyen sorunlar bugün Boluspor kulübüne fazladan yük getiriyor. Boluspor’a iş dünyasından ve yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

 

Sezona başarılı bir başlangıç yapan DyorEx Boluspor, geride kalan 11 haftada 19 puan toplayarak üçüncü sıraya kadar yükseldi. DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında başarılı bir grafik sergileyen kırmızı beyazlı kulübün mali tablosunu açıkladı.

“12 milyon TL ila - 15 milyon Türk Lirası civarında ödeme ile karşı karşıyayız”

Abak, gelir gider arasındaki farkın yaklaşık olarak 54 Milyon Lira olduğunun altını çizerek; “13 futbolcumuzla davalarımızı devam ediyor. Bu 11 futbolcu Necip Çarıkçı, 2 futbolcuda Abdullah Abat dönemine aittir. Yani, 13 futbolcunun toplam ödemeleri yapılmış olsaydı; 4 milyon 400 bin TL iken bugünkü tarih itibarıyla mahkeme masrafları, avukatlık masrafları ve yasal faizlerde dâhil edersek 12 milyon TL ila - 15 milyon Türk Lirası civarında ödeme ile karşı karşıyayız. Bu rakam, 1 yıllık federasyon gelirlerimizden çok fazla” dedi.

“Kulübümüz nakdi olarak 638 bin TL daha az ödeme gerçekleştirmiştir”

Başkan Abak, anlaşma yaptıkları eski oyunculardan kulübün kasasından daha az para çıktığını söyleyerek; “Anlaşma yaptığımız 6 futbolcuya en az 5 milyon 70 bin TL ödememiz gerekirken; 6’sı ile de mutabakat yaparak 4 milyon 432 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu ödemelerden sonra kulübümüz nakdi olarak 638 bin TL daha az ödeme gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.

“Kongrede görülen borç 50 milyon TL değil, 63-65 Milyon TL civarındadır”

Başkan Abak, kırmızı beyazlıların eski başkanlarından Necip Çarıkcı ve Abdullah Abat dönemlerinden 10 kulüp çalışanının dava açtığını ifade ederek; “Görüldüğü üzere 10 personelimizle davalarımız devam ediyor. Bu 10 personelimizde Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat dönemine aittir. 10 personelin toplam ödemeleri zamanında yapılmış olsaydı; 700 bin TL civarında iken; bugünkü tarih itibarıyla bu dosyaların tamamının borcunun ödenmesi durumunda 2 milyon 500 bin TL - 3 milyon TL civarında bir para daha ödenmesi söz konusudur. Yani eski futbolcular ve eski personellerin açtığı dava ve icra dosyalarının kapatılması söz konusu olduğunda bugünkü tarih itibarıyla kulübümüzün kasasından en az 15 milyon TL ile 18 milyon TL para çıkacaktır. Kongrede verilen mali tablolarda bu durum 3.5 milyon TL gözükürken bu borç 18 milyon TL civarına gelmiştir. Dolasıyla kongrede görülen borç 50 milyon TL değil, 63-65 Milyon TL civarındadır” şeklinde konuştu.

Abak, 30 Mayıs 2022 tarihinden, 31 Ekim 2022 tarihine kadar eski yönetimler ile ilgili ödemeler toplamının 15 milyon 500 bin TL olduğunu, 30 Mayıs 2022 tarihinden-31 Ekim 2002 tarihine kadar yönetim kurulu tarafından yapılan ödemelerin ise 23 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu E10Y1