Erzurumdan BUZ Gibi 3 Puan!

Erzurumdan BUZ Gibi 3 Puan!

Boluspor sahasında soğuk ve yağmurlu bir havada oynadığı ligin ilk yarısının son Erzurumspor maçından 3 puanı 3 golle aldı.

25.12.2022

Boluspor sahasında soğuk ve yağmurlu bir havada oynadığı ligin ilk yarısının son Erzurumspor maçından 3 puanı 3 golle aldı.

 

D.Boluspor 3-1 Erzurumspor

 

Stat: Bolu Atatürk Stadyumu

Hakemler: Melis Özçiğdem, Burak Cansız, Mehmet Şengül

Dyorex Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Tugay Kaçar, Eray Ataseven, Dejvi Bregu (Dk 90+4 Ercan Yazıcı), Onur Ulaş, Michel Landel (Dk 64 Furkan Demir), Hakan Bilgiç, Ibrahime Balde, Bülent Cevahir (Dk 77 Batuhan İşçiler), Melih Okutan (Dk 90+4 Arda Köksal), Posmac

Teknik Direktör: Sait Karafırtınalar

Erzurumspor: Mehmet Göktuğ, Mustafa Akbaş, Süleyman Koç (Dk90 Bergdich), Shala, Eren Tozlu (Dk 84 Celal Hanalp), Mustafa Yumlu, Cengizhan Bayrak, Olanare, Alican Özfesli (Dk 64 Martin Hasek), Orhan Ovacıklı, Lameira

Teknik Direktör: Muzaffer Bilazer

Sarı Kart: Melih Okutan (Boluspor), Olanare, Mustafa Akbaş (Erzurumspor)

Goller:Eren Tozlu (Erzurumspor), Melih Okutan, Bregu, Eray Ataseven (Boluspor)

 

Spor Toto 1.Ligin ilk yarısının son haftasında Dyorex Boluspor sahasında Erzurumspor’u konuk etti. 

Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren iki takımda gol için baskılı bir oyun sergilerken ilk gol konuk ekip Erzurumspor’dan geldi. Karşılaşmanın 20’inci dakikasında ceza sahası içinde Tugay’ın hareketi sonrasında Eren Tozlu yerde kalırken, hakem Melis Özçiğdem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Eren Tozlu takımını 1-0 öne geçirdi. Golde sonra rakip kalede baskısının arttıran kırmızı beyazlılar devre arasında beraberlik ile girmek isterken, aradığı golü ilk yarının uzatma dakikalarında buldu. Sol kanattan Bülent Cevahir’in ortasında topla son buluşan Melih Okutan harika bir vuruşla Erzurumspor filelerini havalandırdı ve skora denge getirdi. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

 

İlk yarıının aksine daha düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ikinci yarısında 70’inci dakikadan sonra baskıyı arttıran Dyorex Boluspor aradığı golü 78’inci dakikada buldu. Karşılaşmanın 77’inci dakikasında taç atışını hızlı kullanan Bülent Cevahir’in pasında topu içeriye çeviren Melih oldu. Melih’in ortasında penaltı noktası üzerinde Mustafa Akbaş’ın müdahalesi ile Furkan yerde kalırken, hakem Melis Özçiğdem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Dejvi Bregu, düzgün bir vuruşla skoru 2-1’e getirdi. Golden sonra Eruzumspor karşısında kontra ataklarla gol arayan kırmızı beyazlılar 89’uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan Melih’in ortasında Eray yerden düzgün bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı ve skoru 3-1’e getirdi.  Ligin ilk yarısını galibiyetle kapatarak puanını da 30’a yükselten kırmızı beyazlılar devreyi play-off potasında kapattı. Konuk ekip Erzurumspor ise 20 puanda kaldı.

 

Maçtan Dakikalar:

Dk 16; Sol kanattan Bülent Cevahir’in ortasında Melih’in kafayla indirdiği topu savunma son anda uzaklaştırdı.

Dk 18; Serbest vuruşta topun başına geçen Bregu’nun ortasında savunmadan ileri çıkan Onur Ulaş’ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Dk 20; Sol kanattan gelişen Erzurumspor atağında Tugay’ın hareketi sonrasında Eren Tozlu yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

GOL Dk 21; Penaltı vuruşunda topun başına geçen Eren Tozlu takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk 24; Sağ kanattan Melih’in ortasında Ibrahime Balde’nin kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı.

Dk 28; Hızlı gelişen Boluspor atağında kaleyi karşıdan gören bir noktadan Bregu’nun sert şutu az farkla auta çıktı.

GOLLLLLLL Dk 45+4; Boluspor aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Sol kanattan Bülent Cevahir’in ortasında topla son buluşan Melih Okutan harika bir vuruşla Erzurumspor filelerini havalandırdı ve skora denge getirdi.

İLK YARI SONUCU DYOREX BOLUSPOR 1 – 1 ERZURUMSPOR

DK 72; Sağ kanattan Melih’in ortasında Bregu’dan önce savunma topa dokundu ve tehlikeyi önledi.

Dk 75; Hızlı gelişen Boluspor atağında Balde’nin soldan ortaya çevirdiği topta Melih’ten önce savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

Dk 77; Boluspor penaltı kazandı. Sol kanattan Melih’in ortasında Mustafa Akbaş’ın müdahalesi sonrası Furkan Demir yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Melis Özçiğdem penaltı noktasını gösterdi.

GOLLLLLL Dk 78; Penaltı vuruşunda topun başına geçen Dejvi Bregu takımını öne geçiren golü kaydetti.

GOLLLLLL  Dk 89; Dyorex Boluspor farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan Melih’in ortasında Eray yerden düzgün bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı ve skoru 3-1’e getirdi.

Dk 90+3; Erzurumspor atağında ceza sahası dışından Bergdich’in sert vuruşunda önce kaleci Çağlar sonrasında direk gole izin vermedi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 2MT55