‘BU DA GEÇER YA HU.’

‘BU DA GEÇER YA HU.’

Bülent Çiftçi yazdı...

30.03.2023
‘BU DA GEÇER YA HU.’
Keçiören ve deplasmanda oynadığı Denizlispor karşısında geriden gelip kazanmasını bilen Boluspor, lider Samsunspor karşısında almış olduğu farklı yenilgiyle hayal kırıklığı yarattı. Daha önceki haftalarda da Altay ve Gençlerbirliği’ne de farklı yenilen takımımız toparlanıp iyi bir çıkış yakalamasını bilmişti.
Şimdide öyle olacak. Hedeflenen bu yolda Futbolcularımıza ve verilen sözleri yerine getiren Başkan ve ekibine son derece güveniyoruz. Kalp gözü açık olan keşif sahibi dervişin dediği gibi ‘Bu da geçer ya hu.’ işte bizler de bu sözü kendimize düstur edinerek ne sıkıntılarla umutsuzluğa düşelim, ne de almış olduğumuz puanlara dalıp rehavete kapılalım.
Evet olmadı. Doğrusu maça çıkarken Boluspor’un hesabında, play-off iddiasından uzaklaşmamak için puan kaybına yer yoktu. Güçlü rakibi Samsunspor karşısında ilk yarı oldukça baskılı ve tempolu oynayan takımımız golü de Gökhan’ın şık kafa golüyle de erken bulmuş oldu. İkinci yarıda ise oyun düzenini ya da uyarlamak istediği anlayışı bir türlü sahaya yansıtamadı. Orta sahada iyi organize olamadı. Kademe anlayışı da akılcı olmadığı için rakibine geniş alan yaratarak farkın artmasına sebep olmuş oldu.
Artık, ilim irfan sahibi Hz Mevlana’nın dediği gibi ‘Düne ait ne varsa, dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım’ deyip kaldığımız yerden fakat kaybedilen puanlardan da ders çıkartarak yolumuza emin adımlarla devam etmeliyiz. Yeter ki hedefe odaklanıp inanalım. Bunu da birlikte başaracak güçteyiz.
Gelelim saha içersinde yaşanan futbol terörüne. İl spor güvenlik kurulu tarafından daha önceleri de bu takımın taraftarlarının neden olduğu taşkınlıklarını göz önünde bulundurarak, rakip takım taraftarlarına deplasman yasağı getirmiş olduğunu haftalar önce duyurmuştu.
Anlaşılan bu karar Samsunspor camiasına ağır gelmiş olacak ki maç sonu spor ahlakından uzak, akıl yoksunu futbolcularıyla ve teknik ekibin kale arkası misafir tribününe çıkarak formalarını tele asmaları fitili ateşlemiş oldu. Halen yürürlükte olan 6222 sayılı sporda şiddet yasası rakip takımın Boluspor camiasını ağır tahrik ve yaşanan olaylara sebep olduğundan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Samsunspor’a en ağır ceza verilmelidir.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu OVNEE