BOLU’NUN GURURU OLDULAR

BOLU’NUN GURURU OLDULAR

Bolulu Milli Sporcu Sinan Cankurt, Trampolin Cimnastik Dünya Yaş Grupları Şampiyonası 11-12 yaş erkek kategorisinde 52.040 puanla 1. olarak altın madalya kazandı ve bireysel kategoride ülkemize tarihimizdeki ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.

27.11.2022

BATUHAN VE SİNAN TARİHE GEÇTİ

Bolu’nun önemli spor adamlarından olan Türkiye ve Dünya cimnastiğinde adından söz ettiren Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’in haklı gururu. Bolu cimnastiği yeni bir başarıya imza attı. İlimiz sporcularından Sinan Cankurt, Trampolin Cimnastik Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında 11-12 yaş erkekler finalinde 52.040 puanla “dünya şampiyonu” oldu.

Batuhan Meriç ile Sinan Cankurt ise, Yaş Grupları Trampolin Cimnastik Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak Dünya 2’incisi oldu. Şampiyonada ayrıca 15-16 yaş kadınlar kategorisinde mücadele eden Ecem Nisa Esen ise finalde 50,940 puan toplayarak 6. sırayı aldı.

“İSTİKLAL MARŞIMIZI TÜM DÜNYAYA BİR KEZ DAHA DUYURACAĞIZ”

Cimnastik dalında alınan büyük başarının ardından Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler’de yaptığı kısa paylaşımda; “Bu gurur verici başarıyı elde eden sporcu ve antrenörlerimizi canı gönülden kutlarız. İstiklal Marşımızı tüm dünyaya bir kez daha duyuracağız” dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu RFTKO