“ADANA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

“ADANA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Adanaspor maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, galibiyetler ardından rahatlamamaları gerektiğini ifade ederek, “Ayaklarımızı yere daha sağlam basmamızı gerektiriyor. En tehlikeli zamanlar bu galibiyetlerden sonra yaşanıyor. İstikrarı yakalamamız lazım. Bu sene iç sahada performansımız oldukça üst düzey” dedi.

07.12.2021

Beypiliç Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ve futbolcuları Arda Şengül ile Bertu Özyürek Spor Toto 1. Lig’in 16’nci haftasında oynayacakları Adanaspor maçını değerlendirdi. Ümraniyespor maçında alınan galibiyetin takımın motivasyonunu arttırdığını belirten Erginer, çıkışı sürdürmek istediklerini ifade etti.

BİZİM İÇİN BİR KARAR MAÇI GİBİYDİ”

Önceki haftalarda dile getirdikleri bitiricilik sorununu geride bıraktıklarını ifade eden Erginer, “Ümraniyespor maçı, Eyüpspor maçından sonra bizim için bir kat daha değerli oldu. Oyuncularımla maçtan önce bunu konuşmuştum. Bizim için bir karar maçı gibiydi. Kendi içimizde hedeflerimiz var, devamlı konuşuyoruz. Eyüp maçından sonraki bu Ümraniye maçını almamızdan sonra biraz yukarıya tutunacaktık, biraz daha pozitif bakacaktık. Maçın genelinde iyi oynadık, iyi oyunumuzu sürdürüyoruz. Bunu oyunun her iki bölümü için de söyleyebilirim. Hem rakibi iyi karşılıyoruz, az pozisyon veriyoruz. Ofansif olarak daha üretkeniz, bundan 3-4 hafta önce dönersek orada bitiricilikle ilgili sıkıntılardan bahsediyorduk ki çok pozisyona girmemizin olumlu olduğunu o gol sıkıntısı çektiğimiz zamanlarda da söylüyorum. Hem oyun standardımız iyi hem de bunu sonuca yansıtıyoruz. Bitiricilikle ilgili sorunumuz görünmüyor” dedi.

“AYAKLARIMIZI YERE DAHA SAĞLAM BASMAMIZI GEREKTİRİYOR”

Ard arda gelen galibiyetlerin ardından rahatlamanın yaşanmasının tehlikeli olduğuna işaret eden Erginer, Adana maçının zorlu geçeceğine vurgu yaparak,  “Üst üste 2 galibiyet almak bizi biraz daha motive etti ama şimdi bu iki galibiyetle bizim ayaklarımızı yere daha sağlam basmamızı gerektiriyor. En tehlikeli zamanlar bu galibiyetlerden sonra yaşanıyor. Motivasyonumuzu bozmamalı, çok daha ileriye çıkarmalı çünkü zorluk derecesi olarak iki maçı aratmayacak şekilde zor bir Adana maçıyla bu hafta karşı karşıyayız. Cumartesi oynayacağız, kısa bir hafta bizim için yine. Çok yoğun bir periyod. Önümüzdeki hafta 3 maç oynayacağız. Maça iyi hazırlanacağız. Rakibimizi analiz edeceğiz, sahada bunun taktik antrenmanlarını gerçekleştireceğiz. Bu iyi gidişimizi sonuca da yansıtırsak bu maçı da bitirip, çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“GENÇ OYUNCULARA NE KADAR ŞANS VERDİĞİMİZ, BUNLAR İNCELENMİYOR

İyi oynayıp kazanamadıkları maçlar olduğuna dikkat çeken Erginer, “Biz aslında galibiyeti hak edip kazanamadığımız çok maç oldu. Çok iyi oynadığımız oyunları kazanamadık, mağlup olduğumuz maçlar da oldu hatta. Söylemiştim, oynadığımız oyunun karşılığını alamıyoruz diye. Bunun karşılığını almak istiyoruz. Çünkü oyuncularımız ciddi anlamda çalışıyorlar, emek veriyorlar. Biz de öyle, yönetimimiz de öyle. Burada neler yapıldığının çok kimse farkında değil.  Bizim hangi yaş ortalamasıyla maça başladığımızın, hangi yaş ortalaması ile maçı bitirdiğimizi, genç oyunculara ne kadar şans verdiğimiz, bunlar incelenmiyor. Genelde takımlarda böyle, genelde skor yorumculuğu var Türkiye’de. Biz oyuncuları geliştirmek istiyoruz, oyunu geliştirmek istiyoruz, yarışmak istiyoruz bunlar zor işler. Bunları da kulübün bütçeleriyle orantılı bir şekilde devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

“MAÇ MAÇ BAKIYORUZ LİGE”

Ligi maç maç yorumladıklarını dile getiren Erginer, “Puan ortalamasıyla ya da hedefiyle gitmiyoruz, maç maç bakıyoruz lige. Oynadığımız maçlar bizim için çok önemli. Şu anda bizim için en önemli maç Adana maçı. Son dört sıradaki takım ile play-off barajı diyebileceğimiz, 6. sıradaki takım arasında puan farkı çok az. Biz şu anda play-off barajına çok yakınız. 4 puan gerimizde de düşme hattı var. Dolayısıyla takımlar arasında bu puan farklılıkları çok az. İki hafta önce biz iki maçı kazanmasak çok farklı bir konumda olabilirdik. Bunları zaman zaman konuşmalarımda değerlendiriyorum. Standart önemli, biz maç maç bakıyoruz, belli bir istikrarı yakalamamız lazım. Bu sene iç sahada performansımız oldukça üst düzey ama bunu dış sahaya da yaymamız lazım. Oradan da puanla dönmemiz lazım. Zor takımız rakipler için, iyi bir takımız. Gelişmeye devam ediyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim şeyimiz çalışmak” şeklinde konuştu.

“ADANA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Adanspor maçını kazanmak istediklerini aktaran Arda Şengül, “Ümraniye maçı bizim için gerçekten çok iyi geçti. Rakip birinci sırada, sonuncu sırada bizim için fark etmiyor. Biz her rakibe iyi hazırlanıyoruz. Sadece iyi oyunumuzu skora etki edemiyorduk, son iki haftadan beri onun da meyvesini aldık. Bu çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz, hedeflerimiz var. Aynı Ümraniye maçı gibi, Eyüp maçı gibi Adana maçını en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYETLER ALIYORUZ”

Ligin üst sıraları için iyi bir ivme yakaladıklarını belirten Bertu Özyürek ise şu ifadeleri kullandı:

 “Üst sıralara tutunabilmek için çok önemli galibiyetler alıyoruz. Eyüpspor ve Ümraniyespor maçlarıyla o ivmeyi yakaladığımızı düşünüyorum. Bu hafta da Adanaspor ile maçımız olacak, zorlu geçecek, kolay geçmeyecek. İnşallah o maçı da alıp galibiyet serimize devam etmek istiyoruz.”

Taraftar

Taraftar
2021-12-08 00:05:06

Neden olmasın beraberlik içinde olduktan sonra başarmak tabiki değerli futbolcu kardeşlerde sizden samsun ve ankaragücü takımlarından puan ve puanlar alacağımızı düşünüyorum yeterki futbolcu kardeşler almasını istesinler başarmak onların elinde adana maçı iyi oyun güzel skor bolusporun olsun

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu VX7AY