YENİ STAD ESKİ STADIN YERİNDE YAPILMALI

YENİ STAD ESKİ STADIN YERİNDE YAPILMALI

Boluspor’un yöneticilerinden işadamı Oktay Ercan'nın Boluspor Dergisine verdiği röportaj

28.03.2018

OKTAY ERCAN: “YENİ STAT ACİL OLARAK MUTLAKA YAPILMALI”

Boluspor’un yöneticilerinden işadamı Oktay Ercan, iş münasebeti nedeniyle genellikle yurt dışında bulunuyor. Ancak koyu bir Boluspor taraftarı olan Ercan, hiçbir zaman maçları kaçırmadığını, sürekli Boluspor’u dışarıda da olsa izlediğini belirtiyor “Biz her zaman takımımızın arkasındayız, Boluspor’un arkasında daha çok büyük güçler olacaktır. Bunu bilin, yeter ki hedefimize bu sene ulaşalım, Süper Lig’e çıkalım” diyor.

 

Ankaragücü maçı öncesi Bolu’ya gelen ve Başkan Necip Çarıkcı ile görüş alışverişlerinde bulunan Oktay Ercan, Boluspor Dergisi’ne çok önemli açıklamalarda bulundu. Yeni stadın şu anki eski stadın bulunduğu yere kısım kısım yıkılarak yapılması konusundaki düşüncelerini anlattı. Kendilerinin bizzat bunu yapabileceklerini belirterek, tüm siyasilerin bu konuda el ele vererek ciddi bir çalışmayla bunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.

 

BOLUSPOR HER ZAMAN GÖNLÜMÜZDE

Boluluyum, ilkokul, orta ve liseyi Bolu’da okudum. Bolu Elmalık köyündenim. İş hayatına atıldıktan sonra yurt dışına çıktım, 18 yıldır da Afrika ve Ortadoğu’da işler yapıyorum. En fazla istihdam sağlayan yatırımcılardan biriyim. Afrika’da 7 bin personel çalışıyor. Katar ve Sudan devletleriyle ortaklıklarım var.

Boluspor her zaman bizim gönlümüzde. Memleketimizin takımı ve futbolu da çok sevdiğim ayrı bir gerçek. Bolu’da olduğumuz sürede hep maçlarına giderdik. Bolu’yla ilgili artık biz de bir şeyler yapmak ve Boluspor’a destek olmak istedik. Bu vesileyle Necip Bey seçimlerden önce beni aradı ve yönetimde görmek istediğini söyledi. Öncelikle kendisine teşekkür etmek isterim bu daveti için. Tabii biz ama yurt dışındayız. Her zaman gelemeyeceğimizi ancak her türlü desteği verebileceğimizi söyleyerek yönetime girdik. Bu sene 2. Senemiz. Geçen sene play-off’larda oynadık ama çıkamadık. Bu sene Boluspor’un hedefi, Başkan Necip Bey’in de dediği; ben o zaman da kendisine demiştim “Başkan, hedefimiz varsa ben bu işe gireyim” diye. O da hedefimiz 3 yıl içerisinde takımı Süper Lig’e çıkartmak dedi. O heyecanla biz de bu maceraya atıldık. Tabii Necip Başkan gibi birisiyle çalışmak çok güzel bir olay. Kendisini Bolu’ya, Boluspor’a adamış birisi. Çok gayretli, çok çalışkan. Tabii onun yanında bizler olarak yaptığımız hiçbir şey yok diyebiliriz. Biz de uzaktan sponsorluklar olsun, reklam destekleri olsun maddi – manevi elimizden geldiğince Boluspor’a destek vermeye çalışıyoruz. Biz de bu desteğimizle beraber inşallah bu sene artık şeytanın bacağını kıracağız ve Süper Lig’e yükselmek istiyoruz.

 

TÜM SİYASİLER YENİ STAT İÇİN ÇALIŞMALI

Tabii Süper Lig’e çıkmakla hedeflerimiz bitmeyecek, daha da büyüyecek. Boluspor’un mutlak surette bir stada ihtiyacı var. Bunu çok açık bir şekilde Bolulu milletvekillerimiz olsun, bakan yardımcıları olsun, Belediye Başkanımız ve siyasilere, Bolu’yla özdeşleşmiş bütün yetkililere aslında söylemek istiyorum; Bolu bir futbol şehri. Her yıl onlarca takımın kamp yaptığı, Bolu’yu tercih ettiği, tabiatı ve olanakları olan bir şehir. Bütün olimpik sporların, değişik branşların sahaların olduğu ve en köklü şehirlerden biri Bolu. Boluspor’da stat konusunda çok geç kalınmış bir durum. Çok acil Boluspor’a bir stat kazandırmak gerekiyor. Bunun için herkesin el birliğiyle, kulübün, yöneticilerinin, bizlerin, Belediye Başkanımızın, tüm siyasilerimizin, milletvekillerimizin el birliğiyle çalışıp Bolu’ya gerçekten bir stat yaptırmamız gerekiyor. Bu aslında Boluspor’a değil, Bolu’ya bir yeni stat kazandırmak gerekiyor. Bu Bolu’nun hakkıdır, buna yürekten inanıyorum. Bu şehre bu yakışır ve bu küçük şehrin büyük parlayan, eskiden nasıldı Boluspor? Küçük şehrin büyük takımı, işte bu yine küçük şehrin büyük takımı olacak teni yapılacak bir statla beraber Bolu’nun eski şaşalı, o 3 büyüklere kafa tutan eski güzel günlerine gelmesi için ben ve arkadaşlarım sonuna kadar çalışacağız.

 

LİG BAŞINDAKİ KAYIPLARIMIZ OLMASA LİDERDİK

Yurt dışında yaşıyoruz sayılır. Gidip geliyoruz fakat yurtdışında olsak da Boluspor’un tüm maçlarını takip ediyoruz, izliyoruz. Lige iyi başlamadık fakat sonraları toparlandık. O iyi başlamadığımızın getirdiği kayıpları düşünürsek o kayıplar olmasaydı şu an açık ara farkla lider olarak Boluspor’u görürdük. Takım kadrosu, bu yönetim şekli bunu başaracak güçte.

 

YENİ STAT ESKİ STADIN YERİNDE YAPILMALI

Boluspor Türkiye’de mali durumu en iyi kulüplerden biri. Federasyonda dosyası olmayan bir kulüp. Bütçesini her zaman tutturabilen bir takım. Ne bir futbolcusuna borcu var, ne bir çalışanına borcu var. Süper Lig’e çıktığı zaman 30 trilyon para gelecek biz onu katlayarak kendi imkanlarımızla da ciddi sponsorluklar alarak bütçeyi daha da büyük yapıp Boluspor’a çok iyi bir takım kurdurmayı düşünüyoruz ancak mutlak surette Boluspor’un stat sorunu çözülmek zorunda. Bu noktada benim fikrim, birçok ilde yapıldığı gibi mevcut stadın bölüm bölüm düzeltilerek yeni stat yapılması Bolu’ya yakışır. Eğer Süper Lig’e çıkarsak ve bunda da yasal izinlerde sorun çıkmazsa biz bunu Başkan Necip Çarıkçı’yla da konuştuk, bunu yapmak istiyoruz. Yeni stadın Abant İzzet Baysal Üniversitesi yerleşkesinde bulunan bir arazi üstünde yapılabileceği yönünde bazı görüş alışverişleri gerçekleştirilmiş, burada Rektörümüzün böyle bir konudaki çalışmalarından ötürü kendilerini takdirle karşılıyor ve tebrik ediyorum. En azından bir fikir olarak bu girişim çıkmıştır. Benim stat yeri konusunda görüşüm; Bolu küçük bir şehir. Bolu’nun öyle çok fazla seyircisi yok, üniversitedeki gençlerin, şehir merkezindekilerin oralara gidip maç seyredip dönebilmesi biraz sıkıntı olur. Türkiye’de birçok statta gördük bunu. Biraz şehrin dışına çıkıldığı zaman seyircinin azaldığını. Passolig zaten bir sıkıntı, bunu da gördük. O yüzden ben en uygun yerin şu anki eski stadın yeni stat için kendisi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da Sayın Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da oluru olursa eski stadın olduğu yeri mutlak surette düzeltip veya en kötü Karaçayır’a bir stat yapmamız gerekiyor. Şehrin dışına çıktığımızda zaten seyircimiz çok maça gelmiyor, genelde başarıya endeksli hareket ediyorlar o nedenle benim şahsi fikrim eski stadın yeniden düzenlenerek yenilenmesi şeklinde.

 

AİLECEK BOLUSPORLUYUZ

Evliyim, iki çocuğum var. Onlar da tabii ki Bolusporlu, ailecek Bolusporluyuz. Bir kızım, bir oğlum var. Oğlum üniversiteyi bitirdi, kendi bünyemizde işlerimizle birlikte çalışıyor. Kızım daha ortaokulda, eşimle birlikte onlar yurt dışında yaşıyorlar. Oğlum İstanbul’da, böyle de iş hayatımıza birlikte devam ediyoruz.

 

SUDAN’DA İKİ TAKIMIN SAHİBİYİM

Benim ayrıca futbolla ilgili projelerim de var. Sudan’da iki takımımız var. Birinin sahibi gibiyim. Oradaki çok iyi bir takımın yönetim kurulu üyesi, başkan yardımcısıyım. Orada da büyük potansiyel var. Akademi kuruyoruz ve Afrika’dan 15-16 yaşlarındaki çocukları toplayıp, oradaki akademide eğiteceğiz.

 

BOSNA, MAKEDONYA VE BELÇİKA’DA 3 TAKIM ALDIK

Bir de Bosna’da, Makedonya ve Belçika’da 3 takım aldık. O takımları da pilot takımlar yapıyoruz. Afrika’daki yetenekli gençleri alıp çıkararak pilot olarak hizmet verdiğimiz takımlarımızda Makedonya’da olsun, Bosna’da olsun, Belçika’daki 2. Lig takımımızda olsun orada yetiştirip Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Tabii buradaki ilk önceliğimiz Boluspor olacak. Bizim orada ciddi ekiplerimiz var bu işi yapan. Önümüzdeki yaz sezonu Necip Başkan’la da görüştük, daha sıkı bir çalışma içinde olacağız. İyi çalışmalar yapılıyor, buraya gönderdiğimiz futbolcular Bolusporlu hocalar da beğendiklerinde biz onu Boluspor’a hediye ederiz, sorun olmaz.

 

SÜPER LİG’E ÇIKTIĞIMIZDA BOLUSPOR’A YILDIZLAR KAZANDIRACAĞIM

Bolu güzel bir şehir, çok sevdiğimiz bir şehir. Her zaman kalbimizde ve özlemimizde. Bolu halkı; işte kuaföründen, restoranına kadar sabah kalkınca Boluspor’la kapısını açar ve Boluspor’la kapatır. Buna karşın maçlarda yeterince seyirci görmüyoruz. Taraftar destek oluyor ancak eskiden ben Boluspor’un stadını dolu olarak çok seyrettim. Bolu’nun nüfusunun 40-50 binlerde olduğu zamanlarda bu stat full dolu olurdu. Şimdi nüfus 200 binlerde ancak taraftar ne yazık ki azaldı. Gerçi gönülden bağlı olan taraftarlarımız, deplasmanlara giden taraftar gruplarımız var bunların farkındayım ama Boluspor’un o tribünlerini dolduracak, heyecana yönelik buraya futbolcuların gelmesidir. Bu noktada da inşallah Süper Lig’e çıkarsak birçok dünya yıldızını buraya kazandıracağım.

 

ANDRE SANTOS’TAN İLERİSİ İÇİN DE FAYDALANACAĞIZ

Andre Santos da bir dünya yıldızıdır, geldi buraya ve Boluspor’da böyle bir yıldızın oynayabileceğini herkese gösterdi. Biz onun gibi belki de Andre Santos’dan da faydalanmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki yıllarda ondan da faydalanacağız. Futbol camiasında çok iyi düzeylerde ilişkilerimiz var. Hele bir Süper Lig’e çıkalım, çıktıktan sonra Bolu halkı da görecek, herkes görecek Boluspor için neler yapacağımızı. Ancak yine söylüyorum; yeni stat şart.

 

NECİP BAŞKAN GİBİ KİMSE BAŞKANLIK YAPAMAZ

Boluspor’da Necip Başkan’ın yaptığı başkanlığı başka kimsenin yapabileceğini düşünmüyorum. Bunu bir kere çok açık, net söyleyeyim. Ben kendisinin nasıl çalıştığını, çok yakınen nasıl olduğunu bildiğim için, böyle bir başkanlık yapmak hiç kolay değil. Hem ikili ilişkileri bakımından, hem futbolu bilmesi ve sevmesi bakımından, mütevaziliği, kişiliği bakımından Başkanımız çok önemli bir insan. Benim de çok iyi bir dostum, zaten eskiden beri tanışırız kendisiyle. Ben onun en büyük destekçisiyim, yeter ki o da hedefinden asla vazgeçmesin. Biz her zaman arkasındayız, Boluspor’un arkasında daha çok büyük güçler olacaktır. Bunu bilin, yeter ki hedefimize bu sene ulaşım. Tabi kısmet, futbolda şans da gerekli ancak bu sene olmazsa seneye mutlaka olmalı. Yönetim olarak 3 yıl içerisinde Süper Lig’e çıma hedefi konuldu, eğer bu hedef tutmuyorsa başarısızız demektir. O zaman herkes şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım derim.

Çok teşekkür ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu OJTV2