YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda eğitim 29 Haziran’da başlıyor

30.06.2018

Gençlik ve Spor Bakanlığının, gerek dev tesisleşme hamlesiyle, gerek uluslararası spor organizasyonlarında elde edilen başarılarla, gerekse Türk sporunun marka değerinin artış göstermesiyle beraber sporcu yetiştirme alanında da önemli adımlar atıyor. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığımız 81 ilde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanabiliyor. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından, 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da kapılarını gençlere açıyor. Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler,  52 branşta düzenlenecek.   

Yüzme Branşına Büyük Talep 

Yaz Spor Okulları’nın gözde branşı ise yüzme oldu. Öğrenciler, sıcak yaz aylarında yüzme branşına büyük ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının  “yüzme havuzu olmayan il kalmayacak” sloganıyla başlattığı tesis hamlesi sonucu sayısını 123’ e çıkardı.28 havuz ise  projelerle kısa sürede tamamlanarak  hizmete sunulacak. 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu RSCHF