Ver Milyonu Al Meraşı

Ver Milyonu Al Meraşı

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı transfer döneminde ismi birçok takımla anılan futbolcuları Umut Meraş'la ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

03.08.2018

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı transfer döneminde ismi birçok takımla anılan futbolcuları Umut Meraş'la ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

 

Necip Çarıkçı, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

 

Sezon planlamasından bahsederek sözlerine başlayan Necip Çarıkçı, "Bu sene transferle ilgili en büyük olgumuz yeni genç ve dinamik bir takım oluşturmak. Şu ana kadar yapmış olduğumuz transferlerde de 20-22-23-25 yaş oyuncular ile 23 takım ortalaması elde ettik. Amacımız bu gençlerle bu sezon biraz daha dinamik olmak. Sait hocanın vermiş olduğu rapor doğrultusunda transferleri yaptık. Şu anda 2 transferle de transferi kapatacağız. Alacağımız iki oyuncu da yabancı olacak diye düşünüyoruz. Şu anda da görüşmeler devam ediyor. Şu andaki yabancı sayımız 2.Yabancı kontenjanında 5’i tamamlayacağız. Etoundi ile prensipte anlaşma yaptık. Olay bitti. Salı ya da çarşamba büyük ihtimalle aramıza katılacak. Tabii prensip anlaşma ve mukavele yapıldı. Net imzalar atılmadı. Alacağımız stoperin çarşamba günü burada olmasını bekliyoruz. Şu anda kendisi bir ligde oynuyor" dedi. 

1. Lig'in kalitesini de anlatan Başkan Çarıkçı, "Şu anda bizim ligimiz çok kıymetli bir lig. Çok büyük transferler yapılıyor. Büyük rakamlar ödeniyor. Ben sadece şunu biliyorum; büyük şehir takımlarının, büyük ve öndeki kuvvetli insanların piyasada çok para verdiğini görmekteyim. Yani haksız rekabet ortamında bulunuyoruz. Çok büyük parası ve lobisi olanlar, büyük paralar verip Türkiye’deki borç dengesinin veya haklı rekabetin önüne geçiyorlar. Biz yolumuza bakıyoruz. Paramız ve bütçemiz belli. İnşallah yasa çıktığı zaman, bu parayı veren kulüp başkanları kalan parayı ödemek zorunda kalacaklar. Yasa çıksın ki, rekabet ortamında kim para ödememişse, bu parayı kulüp değil, başkan ve yönetim kurulu cebinden ödesin. İnşallah yasa çıkar ve ligler de rahat eder.

Türkiye’deki en büyük sıkıntı kulüp başkanlarını 6 ay ve 1 yılda değişiyor. Her iki kulüp başkanları da kulübü şampiyon yapmak için büyük para veriyor ve işi de bilmiyor. Kulüp başkanları heyecanlı oluyor, çok büyük para verip kulübü sıkıntıya çıkabiliyor. Çok para veripte kimse şampiyon da olamıyor. Tek istediğimiz haksız rekabet olmaması için bu yasanın çıkması. Yasa çıktığı zaman hiçbir kulüp başkanı futbolcuya çok para veremez. Bunu bekliyoruz. Adana Demirspor’un yaptığı transferleri, Gazişehir’in transferlerini görmekteyiz. 180 bin Euro’ya oynayan bir Poepon şimdi kaça oynuyor? 2 yıllık mukavele yaptı, inanamazsınız fiyata..." ifadelerini kullandı.

 

Altyapıya önem verdiklerini belirten Necip Çarıkçı, Umut Meraş'ın transferi hakkında da konuştu. Çarıkçı sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Altyapı konusuna müthiş bir ihtiyaç doğdu. Boluspor’da Burak Asan var, Umut Meraş gibi çok istenen bir futbolcumuz var. Fenerbahçe’de, Beşiktaş’ta oynayabilecek bir oyuncumuz. Bu sene olmazsa seneye banko oynayacak. Melih Okutan var, yeni sağ bek Hayrullah var. Boluspor artık özüne dönmek zorunda. Sait Hocamız’da geçen yıl aramıza katıldı. Altyapıya önem veren bir hocamız. O da bizimle aynı fikirde. Bütün gönlümüz futbolun altyapıdaki gençlerle oynanması. Hiç olmazsa paramız Türkiye’de kalsın. Şu anda 3 yabancı ile anlaşan bir başkanım ancak hepsinin mukavelesi TL mukavelesi. Türkiye’de şu anda santrafor alamıyoruz. Yerli ve iyi sadece Umut Nayir gözüküyor. Fazla para veren futbolcuyu alıyor ancak mali yönden zarar görüyor. Şu anda Boluspor’un ne FIFA, ne UEFA’ya, ne futbol fedarasyonuna borcu olan bir kulüp değil. Biz ekonomik konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bugün futbol federasyonuna ilk 5’te hangi kulüp var deseniz, biri Boluspor kulübüdür. Diğeri Altınordu olabilir. Bu sene Trük futboluna iyi futbolcu yetiştirmek için çalışıyoruz.

Umut Meraş bizim en kıymetli futbolcumuz. Ama önce kişiliği olan, çok düzgün ve karakterli bir futbolcu kardeşimiz. Kendisine gelen teklifleri duyuyor. Benim de ne yapacağımı biliyor. Şu anda bizim futbolcumuz. ‘Bu sene Boluspor’da kalırım diyor’. Umut ile bu konuda çalışıyoruz. İyi ve oynayabileceği bir takıma gitsin istiyoruz. Zaten ‘Başkanım beni iyi bir takıma ver’. O konuda da fiyatlar uygun olduğu takdirde de anlaşılabilir. Benim olan futbolcunun iyi bir kulübe iyi rakamlarda gitmesi gerekir. Umut’da iyi bir oyuncu. İnşallah ortası bulunur ve bir yerde anlaşılır" dedi.

 

Kaynak: Ajansspor.com

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu JSGA8