U21’DEN YENİ SPORCULAR GELECEK…

U21’DEN YENİ SPORCULAR GELECEK…

Boluspor Dergisi Nisan Ayı Röpörtajı “Boluspor Altyapımızdan A takımımıza her yıl yeni yeni isimlerin katılacağına inancımız çok büyük. Yeter ki onlar için bir şans doğsun” diyen U21 Teknik Sorumlusu Fatih Ateş ve Antrenör Bahadır Kıyak, “U21’lerde yaş ortalaması en düşük olan takım biziz. Bu şimdi dezavantaj gibi görünse de önümüzdeki sene bunun meyvelerini alacağız” diyorlar

09.04.2018

“Boluspor Altyapımızdan A takımımıza her yıl yeni yeni isimlerin katılacağına inancımız çok büyük. Yeter ki onlar için bir şans doğsun” diyen U21 Teknik Sorumlusu Fatih Ateş ve Antrenör Bahadır Kıyak, “U21’lerde yaş ortalaması en düşük olan takım biziz. Bu şimdi dezavantaj gibi görünse de önümüzdeki sene bunun meyvelerini alacağız” diyorlar.

 

U21 Teknik Sorumlusu Fatih Ateş

 

2008’de AİBÜ Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra askerlik görevimi bitirdim. Dönüşümde de Necip Başkan döneminde Boluspor Kulübü’ne giriş yaptım. 2009 yılında Boluspor’da 14 yaş grubuyla başladım, Akademi Ligi’nin ikinci senesiydi. O zamanlarda tüm takımlar için kısıtlı imkanlar vardı, deplasmana gidiş – gelişler bir hayli zordu. U14, U15, U16, U17, U18, U19 ve U21’de Mersinde oynadığımız finalde yardımcı antrenörlük yaptım. Bir sene bir aramız oldu, daha sonra U21 takımının teknik sorumlusu olarak göreve geldim.

 

2016-17 sezonunun 8. Maçından sonra tekrar U21’de görev aldım. 14 yaştan itibaren gururla Boluspor’a hizmet ettim. Ben Boluspor altyapısından yetiştim, tüm kategorilerinde forma giydim. 1.5 senelik Boluspor Kulübü’nde profesyonellik hayatım oldu. O aşamada futbol mu, üniversite mi diye bir ikilemde kalmıştım, biraz daha okul ağır basmıştı ve profesyonellikten amatöre döndüm. Bolu’nun birçok amatör takımında görev aldım, Düzce’de forma giydim. Boluspor’da 2014’de göreve gelişim U14 takımıyla oldu. Boluspor Kulübü bana hem futbolculuğumda, hem de antrenörlüğümde bana çok şey kattı.

 

Bahadır Kıyak

 

Futbola Boluspor’a altyapıda başladım. Boluspor’da profesyonel oldum. Daha sonra çeşitli takımlarda futbol oynadım. Futbolu 2 sene önce bıraktım ve Ateş hocamla beraber U21 takımında antrenör olarak görev yapmaya başladım. Bu işte altyapılardan başladığımdan futbolun içinden biriyim, 2 senedir de genç arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışarak görevimizi yapmaya özen gösteriyorum. Ateş hocamıza yardımcı olarak görev yapmaya çalışıyorum.

 

ATEŞ: “DENİZLİ’DEKİ FİNALDE ATTIĞI GOLLE LİGE ÇIKMAMIZDA EMEĞİ BÜYÜK”

 

Bahadır hocam Boluspor Kulübü’nün Denizli’de oynadığı final maçında attığı gol ile lige çıkmasında çok büyük emeği var. Onun futbol camiasındaki kariyeri benim için, çocuklar için çok önemli, çocuklara kattıklarıyla önemli, o nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum. Birbirimize yardımcı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

99 VE 200 AĞIRLIKLI BİR KADRO OLUŞTURDUK

 

U21 takımımıza sezona 22 kişi olarak başlamıştık. Bu takımda 97 doğumlu 2 oyuncumuz vardı, planımız devre arasında bu oyuncularımızın kiralık ya da kontratlı olarak gönderilmeleriydi. Çünkü sezon başı yaptığımız planlamamızda yaş ortalamamızı küçültmüştük. O çocuklarımızı hem kendi futbollarını geliştirmeleri, hem de bize katkı sağlamaları için gönderdik. Takım sayımız 20’ye düştü kalecilerimizle birlikte. 18 kişilik kadromuzda bir sakatlığımız oldu, sayımız biraz daha düştü. U19’dan 3 oyuncumuzu kadromuza dahil ettik ve bunlar direkt oynayabilen oyuncular. Furkan diye 2000 doğumlu bir arkadaşımızı da kadromuza aldık, genel olarak baktığımızda 99 ve 2000 ağırlıklı bir kadro oluşturduk.

 

8 ARKADAŞIMIZ TESİSLERDE KALIYOR

 

Bu kadromuz içinde 8 tane arkadaşımız tesislerde kalıyor. Bu 8’in içerisinde de 4 arkadaşımız zaten Bolulu. Bolu’nun çevre köylerinden olduklarından ve gelip gitme açısından zorluklar yaşamamaları için tesislerimizde kalıyorlar. Dışarıdan kalan oyuncu sayımız sadece 4 kişi. Bunu da şuna bağlıyorum, bizim aşağıdan gelen bir 99 grubumuz vardı, bu grup Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olmuş, ayrıca ikinciliği de olmuş grubumuz, buradaki oyuncu arkadaşlarımızın tamamen Futbol Okulumuzdan gelmesi, bizim U21’de elimizi çok rahatlattı.

 

Futbol Okulumuzdan gelen 14 – 15 yaş gruplarımıza baktığınız zaman 22 kişilik kadrosunun 18 tanesi Bolulu çocuklar. Bu da ileride üst yaş gruplarına çok büyük bir avantaj kazandırıyor. İyi ve kaliteli oyuncular gelmesi Boluspor’un geleceği açısından çok önemli.

 

Geçen sene U21 takımımız kendi grubunda şampiyon olmuştu, final maçında Fenerbahçe’ye kaybetmiştik. Bu grubumuza dışarıdan sezon içerisinde şampiyonada izlenen 2 tane arkadaşımızı dahil ettik, onlar da yine 99 doğumlular. Sezon başında yaklaşık 150’nin üzerinde oyuncu geldi, bu oyuncuların içerisinde 97 ve 98’li de vardı ama yaşı küçültme anlamında biz bunları tercih etmedik. Ekstra oyuncular olduğunda tabii ki müdahale edip kaçırmıyoruz fakat elimizdeki oyunculardan daha yetenekli olması gerekiyor ki biz onları bünyemize alalım. O nedenle 2 oyuncuyu kadromuza kattık.

 

SEZON BAŞI TESİSLERİMİZ MODERNİZE EDİLDİ

Sezon başında inanılmaz bir tempoya girerek tesislerimizin yenilenmesi anlamında hepimiz çalışarak Boluspor Altyapı Tesisleri’nin modernleştirilme girişiminde çalıştık Çocukların çağırılma tarihleri belliydi ve o tarihe kadar bütün hocalarımız; ağırlık salonundan, A takımının kullanmadığı ağırlık malzemelerine kadar, yöneticilerimiz Metin Kumaş ve Adil Semercioğlu başkanlığında, hatta Metin Başkan eline kaynak makinesi alıp onarılması gereken yerleri bizzat kendisi çalışarak onardı. Çocukların yataklarından, cam pervaz çerçevelerine kadar onarılıp tüm odalar ve tesis boyandı. Ramazan olmasına rağmen herkes bir şeyin elinden yuttu, tüm yataklar değişti, tüm odalar düzenlendi, lavabolar yenilendi, fitness salonu düzenlendi, televizyon odamız, dinlenme odamız, bilardo ve langırt masaları, lig tv olsun, soyunma odaları dahil her şey yenilendi. Çoğu illere gittimizde onların tesislerini gezip baktığımızda Boluspor Altyapı Tesisleri’ndeki şu ortam hiçbirinde yok. Oyuncu olmak istiyorsan Bolu en doğru yer. İmkanları her bakımdan çok fazla.

 

EĞİTİMLERİNİ DE AKSATMIYORLAR

Burada kalan çocuklarımız eğitimlerini de aksatmadan devam ettiriyorlar. Sabah okul servisi onları alıyor, öğlen gelip yemeklerini yiyorlar tekrar okullarına gidiyorlar, akşam da tekrar onları antrenmanlarına yetiştiriyorlar. Onların okul velileri de bizleriz. Onları yakınen takip ediyoruz, çünkü tesislerimizde kalan bu çocuklar aileleri tarafından bizlere emanetler. Tesise giriş saatleri 10.30 olarak sınırladık, buna uymayan zaten olmuyor. Aileleri istedikleri zaman gelip çocuklarının maçlarını izliyorlar. İstedikleri zaman tesislerimizi gezip görebiliyorlar. Odalarımız 2 kişilik, her şey onların elinde, amacımız yapılabilecek en iyi şartlarda onları yetiştirebilmek ve öncelik Boluspor A takımı olmak üzere Türk futboluna kazandırabilmek.

 

Geçen seneki şampiyonluktan sonra bu sene yaşı biraz daha küçülttüğümüz için kendi ligimizde puantaj ve sıralama olarak beklediğimiz yerde değiliz. 4. Sıradayız ama yaşın küçülmesi, yeniden oluşum yapılması ve rakiplerimizin 96 – 97’lilerle oynaması bizim çocuklarımızla aralarında 2 – 3 yaş gibi bir farkın olması fiziksel açıdan takımımızı zor duruma sokuyor. Oyunsal olarak ise beklediğimizin de üzerindeyiz.

 

MUTLU, BURAK, UMUT, SABRİ VE FURKAN

Mutlu U21’de inanılmaz bir çıkış yakaladı, Burak Asan, Umut Meraş, kaleci Sabri, Furkan Demir hepsi U21’den A takıma yükselen gençlerimiz. Oyuncu anlamında baktığımızda gerçekten ilerisi için iyi şeyler vadeden kaliteli oyuncu kadromuz mevcut. A takımına çıkan bu kardeşlerimizle irtibatımız sürekli devam ediyor. Elimizden geldiğince onları takip ediyor ve izlemeye çalışıyoruz. Umut, Burak, Furkan ve son olarak da Mutlu’nun antrenman tempoları ciddi anlamda maç temposunda olan oyuncularımızdır. Ben Umut, Burak ve Mutlu ile 1.5 sene çalıştım, Sabri ile U19 ve U21’de çalıştım, Furkan’la geçen sene çalıştım, bu çocuklarımızın ortak yönleri çalışkanlıkları, antrenmanlardaki tempoları. Yani her şey maçla bitmiyor, sizin

kendinizi geliştirebilmeniz için, yukarıyı yakalayabilmeniz ve orada devamlılık sağlayabilmeniz için antrenmanda koyduğunuz tempo çok önemli.

 

HER YIL YENİ İSİMLER KATILABİLİR

Altyapımızdan A takımımıza her yıl yeni yeni isimlerin katılacağına inancımız çok büyük. Yeter ki onlar için bir şans doğsun. Mutlu’dan örnek verirsek, onun antrenman temposu inanılmaz iyi bir oyuncu. Mutlu’ya sabah antrenman yap, öğleden sonra maç oynat, akşam maç olsun Mutlu yine oynamak ister. Fiziksel olarak biraz zayıf görünse de, zeka ve futbol bilgisi olarak birçok oyuncunun önünde. Dayanıklılığı, koşuları, oyunu okuyabilmesi ile çok özel bir oyuncu. U21’de bu sezon 3 – 4 maçta oynayamamıştı elindeki bir sakatlık yüzünden fakat bize oynadığı maçlarda 14 gollük bir katkısı da oldu. Onun haricinde de çok kaliteli oyuncularımız var kadromuzda. Mutlu şans buldu, Sait hoca onun için şanstı, sakatlık olduğunda, takımda eksiklik olduğunda muhakkak bizden oyucu ile kadrosunu tamamladı. Bizler Mutlu’yu gönderdik, bir sonraki hafta sağ bek istediler, sağ ön, sol ön, orta saha hangi mevkide oyuncu eksikse A takımı antrenmanlarına gönderdik ve bu çocuklarımıza bu şanslar devamlı gelecek.

 

ŞANSLARINI İYİ KULLANACAKLARINA İNANIYORUZ

 

Kadromuzdaki oyucularımızdan hangisine bir şekilde şans gelirse inanıyorum ki bunu en iyi şekilde değerlendirirler. Çünkü hepsi bilinçli ve bu şansın onlara neler kazandırıp kaybettireceğinin farkındalar. Tabii ki hepsinin kafasında önce Boluspor. Tabii ki 19 – 20 kişilik kadronun içinde hepsi profesyonel olacak, hepsi Boluspor Kulübü’ne hizmet edecek diye bir kural kaide de yok. İlla ki hepsi de ilerleyen yaşamlarında futbolcu da olamayabilirler, bazıları eğitimlerini tamamlayıp antrenörlük hayatına da geçebilirler. Önceliğimiz Boluspor, bizlerin önceliği iyi insan, ahlaklı birey yetiştirebilmek. Bu yetiştirdiğimiz ve Türk futboluna kazandırabildiğimiz oyuncularımızla gurur duyacağız. Çok çalışacağız, Boluspor merak etmesin sadece U21 değil, U17 ve diğer alt yaşlarımızdan sürekli iyi oyuncular A takımımıza kazandırılacaktır. Bundan yana kimsenin kuşkusu olmasın. U 16’dan Erdem Can Polat milli takımlara gitti, kalecimiz Cengizhan milli takımlara çağırıldı, biz U21 olarak en üst grup olduğumuz için alt yaş gruplarını da sürekli takip ediyoruz ve hocalarımızla da bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz. Galip hocamın, Serdar hocamızın izlenimleri bizler için çok önemli, onların bu dediği oyuncu için biz kesinlikle hayır demiyoruz, ya kadromuzda denemelere başlıyoruz ya da sıkı takibe alıyoruz. U21’lerde yaş ortalaması en düşük olan takım biziz. Bu şimdi dezavantaj gibi görünse de önümüzdeki sene bunun meyvelerini alacağız.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu PUMSC