“U19 PERFORMANSIN ÖNEMLİ OLDUĞU BİR GRUPTUR”

“U19 PERFORMANSIN ÖNEMLİ OLDUĞU BİR GRUPTUR”

Boluspor U19 takımının teknik sorumlusu Galip Karslıoğlu, önümüzdeki sezon için bu grubun çok iddialı bir grup olacağını, asıl hedeflerinin A takımına kaliteli ve yetenekli futbolcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

28.03.2018

20 Nisan 1975 Bolu doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite tüm tahsilimi Bolu’da yaptım. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden öğretmen olarak mezun oldum.

 

2002’DE ANTRENÖRLÜĞE BAŞLADIM

Antrenörlüğe 2002’de başladım, Aşağısoku Spor kendi mahallemin takımıydı zaten. Orada antrenörlüğe başladıktan bir yıl sonra öğretmenlik tayinim Samsun’a çıktı. Samsun’da öğretmenlik yaptığım sıralarda Samsun’un Alaçam ilçesinde Alaçamspor’un teknik sorumluluğunu üstlendim. 5 yıl sonra Bolu’ya dönüşüm oldu, Dörtdivan ilçemizde öğretmen olarak görevlendirildik. O süreçte antrenörlük yapmadım.

 

BOLUSPORDA İLK OLARAK YARDIMCI ANTRENÖRLÜKLE BAŞLADIM

2010-2011 sezonunda eski menajerimiz Muharrem Demirel’in girişimleri neticesinde Boluspor Kulübü’nde antrenörlüğe A2 takımında Hakkı Öztabağ hocamızın yardımcısı olarak görev yapmaya başladım. 3 yıllık bir çalışma sonrası yine 3 yıllık bir ara vermek durumu oldu ve Necip Başkanımın yönetimiyle birlikte tekrar kulübümüzün altyapısında antrenörlüğe dönüşüm oldu. Geçen sene başladığımız görevde ilk olarak U14’de antrenörlüğe başladık. Bir yılı tamamladıktan sonra Altyapıdan sorumlu Metin Kumaş Başkanımızın isteği ile U19 takımın sorumluluğuna bu sezon başında başlamış olduk.

 

ÖNCE U14, ŞİMDİ U19’UN BAŞINDAYIM

Nihayetinde benim hedefim U14’ü aşağıdan alarak gelmekti ancak şartlar U19’a getirdi bizi. Bunun sonucunda U19 bizim tanımadığımız bir takımdı. Ben şahsen bu çocukları geçmişten de tanımıyordum. Futbol olarak nasıllar, bilmiyorum, tanımıyorum. U 19’a geldiğimizde de Adem Güçlü hocamız da U14’de yardımcılığımı yapıyordu, onunla beraber U19’u aldık ve temmuz ayında çalışmalarımıza başladık.

 

SEZONA GENİŞ KADROYLA BAŞLADIK

İlk başta geçmişte bu grupla çalışmış olan hocamızın raporu doğrultusunda ve o zaman başımızda koordinatör olan rahmetli Çetiner hocamızın da istişaresi sonucunda takımı yeniden bir yapılandırma gereği hissettik ve sezona geniş bir kadroyla başladık. Geçen sene kadroda olanlar vardı, sezon başında 60’a yakın denenmek için gelen oyuncu oldu. Bunların içinden 5 tane oyuncuyu bünyemize kattık. Sonra çalışmalar ilerledikçe sezona başlamadan gelecekte bize faydalı olacağına kanaat getirmediğimiz 5 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Sezona 24 kişilik bir kadro ile girdik.

 

14 OYUNCU TESİSLERDEN FAYDALANIYORDU

Bu 24 kişilik kadronun 14 tanesi kulübümüzün tesislerinde kalıyordu. Tesislerde kalan yaş kategorileri göz önüne alındığında en fazla bizim gruptan oyuncu tesislerimizde kalıyordu. 14 kişilik sayı oldukça fazlaydı ve biz geçmişte bu oyuncuları fazla tanımadığımızdan ve sezon başındaki değerlendirmelerimiz sonucunda da devre arasına kadar bu oyuncularımızla birlikte olmaya karar vermiştik. Geniş bir kadro olmasına karşın devre arasına kadar ligin ilk yarısını bu arkadaşlarla oynadık. Devre arası geldiğinde oyuncularımızın gelişimlerini göz önünde

bulunduraraktan ileriye yönelik aşamada kulübümüze katkı sağlayamayacağını belirlediğimiz arkadaşlarla, bizlere verdikleri emeğe teşekkür ederek 6 tane arkadaşla yollarımızı ayırdık. Bu süreçte denenmeye gelen Bolu dışından 4-5 oyuncu daha vardı, oradan da 1 çocuğumuzu U19 kadromuza dahil ettik.

 

LİG BAŞINDA 3 OYUNCUMUZU U21’E VERDİK

Lig başladığından 7. Ve 8. Haftasından sonra U21 takımımıza 3 tane oyuncu verdik. Bu oyuncularımız Hakan Arat, Oğuzhan Erbay ve Kaan Arslan’dı. Bu oyuncularımız halen U 21 takımımızda devam ediyorlar. Tabii bütün bunlara baktığımızda şu anda geldiğimiz noktada U 21’e verdiğimiz oyuncular da çıktığında 14 tane oyuncumuz kaldı. Fakat bu bizlere sorun teşkil etmiyor, çünkü gerektiğinde U 21’de yaşı tutan oyuncuları U 19’da kullanma şansına sahibiz. O nedenle sayıyı azalttık, kaliteyi yükseltmek adına. Şu anda U 19’da 14 oyuncuyla gidiyoruz fakat lazım olduğunda U 21’den oyuncu anlamında faydalanabiliyoruz.

U 19 takımında 2000 ve 2001 doğumlular oynuyor. Bu süreçte U17 takımımızdan Tunahan Subaşı isimli oyuncumuzda devre arasında performansı yeterli görüldüğü için U 19 takımımıza katıldı. Şu anda bu şekilde devam ediyoruz.

 

UZAK BAZI DEPLASMANLARA UÇAKLA GİDİYORUZ

Kulübümüz gerçek anlamda Türkiye şartlarında mükemmel bir imkan sunuyor. Bunu inkar edemeyiz. Başkanımız Necip Çarıkcı ve yönetim kurulumuz bize her türlü desteği veriyorlar. Bu sene biz statüde yapılan değişiklik neticesinde U 17 ve U 19 takımlarımız A takımının oynadığı lig statüsünde oynuyoruz maçlarımızı. Dolayısıyla deplasmanların uzak olanlarına, bazılarına kulübümüzün şartları elverdiğince uçakla gitme şansına da sahip olduk. O noktada kulübümüz bizlere çok yardımcı oluyor. Konakladığımız oteller çok iyi, hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Geliş – gidişlerdeki otobüslerimiz kaliteli, yiyecek ve içeceğimizde sıkıntı asla yaşamıyoruz.

 

BOLUSPOR ALTYAPI TESİSLERİ BAKIMINDAN DA ÇOK ŞANSLI

Bunlardan ayrı Boluspor Altyapı Tesisleri ayrı bir yer. Şartlarımız gayet iyi ve bizler de altyapı çalışanları ve oyuncuları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmakla mesul olduğumuzun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tek sıkıntımız zaman zaman antrenman saha sıkıntısı yaşıyoruz. Çünkü biz amatörlerin de kullandığı Karaçayır sahalarını kullanıyoruz. Amatör müsabakaların yoğun olması, onların antrenmanlarını da buralarda gerçekleştirmesi bazen sıkıntılar yaşamamıza neden olsa da, bizlere verilen imkanların gayet iyi olduğunu düşünüyoruz.

 

U 19 PERFORMANS İSTENEN BİR GRUP

Bu çocuklarımız ergenlik dönemini biraz aşmış arkadaşlarımız. Onların psikolojik gelişimleri de biraz farklı oluyor. Bu kardeşlerimizin de futbolculuk yaşamlarında, süreleri başarılı olmaları göz önünde tutulursa daraldı. Seneye başarabilenlerin, önce U 21 daha sonra da A takımı serüvenleri var. Tabii bunu başarmak için çocuklarımızın gelişim kat etmesi lazım, performans göstermesi lazım. Biz burada bunu yapmaya yönelik onları yetiştirmek için her ne kadar çabalasak da sonuçta her bir oyuncunun kendisinin bu gelişimde en önemli faktör olduğunu bilmesi gerekiyor. U 19’da performans istenen bir grup, dolayısıyla çocukların zamanı da kısalıyor, bu zamanda ekstra performans yapıp sıçrama yapmak zorundalar. Bunun getirmiş olduğu yük çocuklarsa hissedilebiliyor. Hem eğitimlerine devam ediyorlar, lise son sınıf öğrencileri olarak, hem de antrenmanlar ve müsabakalara devam ediyorlar. Üniversite sınavlarına hazırlanırken, burada da performans artırmaya ve bir sıçrama yapabilme gayreti içine giriyorlar. Bu yıl onlar adına zor bir yıl, bütün bunların üstesinden gelmek kolay değil.

 

LİGİMİZ ÇOK ZOR BİR LİG

Bu arkadaşlarımızla sezon başından beri konuşuyoruz. Tanımadığımız bir gruptu, zaman içinde tanıyarak, düzgün, kaliteli arkadaşlar bu çocuklar. Çok memnunuz kendilerinden, çalışma tempoları, arzu ve isteklerinden çok memnunuz. Ancak ligimiz çok zor bir lig, çünkü bizim U 19’da hem 99’lular hem de 2000 grubu oynayabiliyor. Biz özellikle sezon başında yaşları küçülttük ki o çocukların önlerinin daha açık olmasını sağlamak için. O nedenle 2000 grubuyla oynuyoruz. Maçlara gittiğimizde rakiplerimizin çoğu 99 gruplularla çıkıyor, dolayısıyla bu noktada çocukların bunun üstesinden gelmek adına ekstra gayret göstermeleri gerekiyor. Bu

sadece saha içi olayı değil, saha dışında da gayret göstermeleri lazım. Uyku, dinlenme, beslenme ve özel yaşantı bu gruplarda çok önemli. Fedakarlık dönemi, kaderlerinin belli olacağı dönem. Kendilerini her yönden, hem psikolojik, hem ruhsal, hem fiziksel yönden ciddi manada üzerlerine koymaları gereken bir dönem. Biz de Adem hocamla birlikte özverili bir şekilde bu çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

 

U21 EN SIK DİYALOĞUMUZ OLAN GRUP

En sık diyalog içinde olduğumuz grup U 21 takımı. Orada Fatih hocamız var. Onunla birlikte değerlendirmeler yapıp birlikte hareket ediyoruz. Bununla birlikte U17 takımımızın başında da Serdar Türk hocamız var, onunla da zaman zaman oyuncu alışverişlerinde oluyoruz. En fazla oyuncu aldığımız takımımız U21, zaten 3 tane oyuncumuz orada. Zaman zaman kadroya giremeyenleri biz kullanıyoruz ki, çocuklarımızın oyun performansını sürekli iyi durumda tutmak için bu şekilde hareket ediyoruz.

Kulüp mantalitesi olarak skorlara çok önem veren bir kulüp değiliz, bizim için öncelikle gelişim önemli. Sezona ilk başladığımızda kötü bir başlangıç yaptık, sonraki süreçte 3-4 haftada bir ivme yakaladık fakat U21’e 3 oyuncumuzu gönderdikten sonra yine bir düşüş yaşadık. Şimdi yavaş yavaş tekrardan oynamayan çocuklar oynama süreleri arttıkça yeniden bir ivme kazanmaya başladık. Performanslar yükseldikçe çıkışımız da yükseliyor. Şu an itibarıyla ligde orta sıralardayız ama şunu söyleyebilirim; oynadığımız oyunla ligde bulunan sıralamamız çok doğru orantılı değil. Şu anda çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Takip ettiğimiz ve düşündüğümüz yeni oyuncular var, Cüneyt Karakuş hocamızla istişare halinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yılın U 21 kadrosunda yer alacak bu çocuklar. U21’e çıkamayan çocuklar zaten yaşı küçük tuttuğumuz için bir yıl daha U 19’da devam etme olasılığı da var. U 17 takımından yetenekli 4-5 oyuncumuz var, onlar da seneye bu gruba dahil edilecekler. Cüneyt hocamızla planlamamız da bu şekilde. Biz ligin bitmesine 5-6 hafta kala U 17 takımıyla, U 19 takımıyla devam edecek oyuncuları birleştirip, birlikte olacak hale getirip son 5-6 hafta birlikte oynatmak istiyoruz. Önümüzdeki sezon için şimdiden erken bir kaynaşma olacak, hem U 17’den gelenleri test etmiş olacağız, hem de eksik kalan bölgeler olursa transfer yapılacaksa ona göre yapmaya çalışacağız. Bu bir avantaj olacaktır diye düşünüyoruz.

 

EN BÜYÜK HEDEF A TAKIMA OYUNCULAR KAZANDIRABİLMEK

Amacımız önümüzdeki sene U 19 olarak şampiyonluğa oynayacak bir ekip yaratmak ve bu sayede de önce U 21’e, U21 ve sonrasında da A takımımıza buradan yetenekli ve kaliteli oyuncular yetiştirmek. En büyük hedef zaten A takımımıza oyuncu kazandırabilmek. Hem kulübümüzün ekonomisi açısından, hem altyapımızın daha da gelişmesi açısından buradan gelecek oyuncular çok önemli diye düşünüyoruz ve çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor.

Boluspor dergisi

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu GPD1G