U14 KULÜBÜMÜZÜN ANAHTARIDIR

U14 KULÜBÜMÜZÜN ANAHTARIDIR

Bora Şekerci hoca, 4 yıldır Boluspor’da altyapılarda görev yapmakta. U14, U15, U16 ve U17 gibi takımların yardımcı antrenörlüğünden sonra bu sene Boluspor U14’ün teknik sorumluluğunu üstlenmiş.Bora Şekerci'nin Boluspor Dergisine yapmış olduğu röportajı yayınlıyoruz

05.04.2018

24 OYUNCUMUZ VAR

Görev verildiğinde aldığım grup zaten kendi yetiştirdiğim oyunculardan kurulu gruptu. 2 yıl önce altyapıda beraber yetiştirdiğimiz, daha sonra U13’te Serdar hocanın yardımcılığını yaptığım takımdı. Bu takımımızın 2 tanesi il dışından çocuğumuz, İzmit Körfez’den. Diğer 22 tanesi Boluspor’un altyapısından yetişen kendi oyuncularımız. Kalecilerle birlikte 24 oyuncumuz var, bunların 22 tanesi Bolulu çocuklarımız.

 

BU SENE AKADEMİ GRUBUNA BAŞLADIK

Bu sene ilk defa bu grubumuz akademi grubuna başladı, daha önce yerelden grup müsabakalarına gitmiştik. Geçen sene U13 olarak il şampiyonu olduk. Daha sonra Düzce’de grup şampiyonu olduk. Orada ilk 24 takım arasına kalıp Kütahya’ya gittik. Kütahya’da finalde Altınordu’ya 1-0 yenildik ve yarı finalde onlara elendik. Bu sene 2017 Temmuz ayından itibaren akademi ligi hazırlıklarımıza başladık. Yaklaşık 1.5 aydır düzenli olarak çalışıyoruz.

 

BAŞARILI SONUÇLAR ALIYORUZ

Eylül 15’inde ilk maçımıza başladık. Toplam 4 maç oynadık bu takımımızla. İlk maç Kayseri’de ve o müsabakayı deplasmanda 2-1 kaybettik. Bunun sebebi bence çocuklarımızın ilk defa resmi bir akademi maçına çıkmasından diye düşünüyorum. Çünkü elleri ayaklarına dolaştı maç esnasında. İlk defa böyle seyircili bir ortamda müsabakaya çıkmışlardı. İkinci maç kendi sahamızdaydı, Karabükspor’la oynayıp 9-0 yendik. Üçüncü maçımız Gençlerbirliği’yle ve onların tesislerindeydi 5-2 galip geldik. Kimse böyle bir sonuç beklemiyordu ve Gençlerbirliği kendi sahasında böyle bir mağlubiyet almamış şimdiye kadar. Sonra Eskişehir’le oynadık 1-1 bitirdik. Puan sıralamasında 2. Sıradayız, iyi bir oyuncu grubumuza sahibiz, bu gruplarda zaten U14, U15 ve U16’da hedef Türkiye finallerine gitmek.

Şu an konuşmak erken, bu işe yeni başladık ancak sıkı bir çalışma temposu içindeyiz. Arada bir düşüşler, çıkışlar da gruplarda olacaktır.

 

2 OYUNCUMUZ İL DIŞINDAN

Dışardan U14 grubumuza kattığımız 2 oyuncumuz kulüp tesislerimizde kalıyor. Okul ihtiyaçlarını, servislerini, yeme-içmelerini her şeylerini Boluspor Kulübümüz karşılıyor. Bu iki çocuğumuz ileriyi düşünerek, dışardan izleyerek aldığımız oyuncularımızdır. Okan Keşan ve Kerim ‘i bölge müsabakaları için Ankara’ya getireceğiz. Bu çocuklarımızı TFF görevlileri izlediler ve bölge karmasına davet ettiler. Kerim ve Okan’ı Allah’ın izniyle bölge karmasına götüreceğiz. Orada grup oluşturulup, bu iki oyuncumuz TFF’ce Milli Takım seçmelerinde bölge olarak Bolu’yu temsil edecekler. İkisinden de çok ümitliyiz. En kötü birini Milli Takım’a vermek arzusundayız. Şansları da bence çok yüksek.

 

SPOR VE EĞİTİM BİR ARADA OLMALI

Sporu ve eğitimi bu çocuklarımız bir arada yürütecekler. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesinden hareketle, çocuklarımıza bunu aşılıyoruz, bunun için asla futbolu öne alacağım felsefesi, yok. Hem eğitimleri, hem de sporlarını, ikisini de eşit olarak bir arada yürütecekler. İlerde bu sene sınava girip fen liseleri seviyesinde, hem akademik hem de sporsal olarak başarılı olacak çocuklarımız var. İsteyen önce spor liselerine, isteyen Anadolu lisesi olur, Fen lisesi olur tercihinden sonra Spor Akademisi’ne yönlenebilir. Bizim üst gruptaki oyuncularımızın çoğu zaten Spor Akademisi’ne gider. U19 grubumuzda Spor Akademisi’nde okuyan çocuklarımız da var. Devlet ek puan vererek, kendileri küçük yaşta sporun içinde oldukları için, oraya gittiklerinde orada yaptıkları parkur imtihanları bu çocuklarımıza zaten çok kolay geliyor. Bunlara küçük yaşlardan beri hazırlanıp geldikleri için, rahat rahat o sınavları kazanabiliyorlar.

 

GRUPLARIMIZDA SONUÇ ODAKLI DEĞİLİZ

Biz gruplarımızda sonuç odaklı bir hedef peşinde değiliz. Çünkü oynadığımız lig, TFF Gelişim Ligleri adı üstünde, gelişim. Bu çocuklar bu lig sayesinde yenmeyi de, yenilmeyi de, kazanma ve kaybetme duygusunu burada öğrenecekler. Burada elde ettikleri tecrübeyi, U15, 16, 17, 19, A2 ve A takımlarına çıktıklarında yararlarını görecekler. Küçük yaşta gelişimlerini tamamlarsa, nerede, nasıl o duyguyu yaşamayı, kazanma ve kaybetme duygusunu hissedecek ki, A takımlarına kadar yükseldiğinde bu tecrübelerinden orada daha çok yararlanacak.

 

U14 KULÜBÜMÜZÜN ANAHTARIDIR

Her sene gruplar eğitimciler için değişebilmekte. Bu sene U14’ü almışımdır, seneye bu değişebilir, seneye U15 olabilir ama tüm gruplardaki öğrencilerimizi biz nasıl tanıyorsak, onlar da bizleri tanır. U14 kulübümüzün anahtarıdır diyebiliriz. Bu seviye Boluspor’un Futbol Okulu’ndan başlayarak gelinen ilk gruptur. 8-9 yaşından itibaren çocuklarımız Futbol Okulumuzdan eğitim grupları adı altında oluşturulmaya başlar. Oradan Ömer hocamın ve Mesut hocamın yetiştirdiği oyuncularımız arasından seçilerek bir tık üst olan U14’e başlarlar.

 

ANTRENMAN YAŞI ÇOK ÖNEMLİ

Bir çocuğu 12 yaşında spora başlatmak farklı, 7 yaşında başlatmak ise farklıdır. Antrenman yaşı bir çocuk için çok önemli. Yaşı çok küçükken bilinçli olarak, eğitmenleri nezaretinde antrenman almaya başlayan çocuklar, ilerleyen zaman diliminde sportif başarı elde ederken daha başarılı olurlar. Bir sporcunun gelişimi pozitif açıdan antrenman yaşıyla orantılıdır.

 

HEDEFİMİZ A TAKIMA SPORCU AKTARABİLMEK

Hedefimiz gruplarda şampiyonluk değil, üste bir futbolcu bile kazandırmak ve bu bizce çok önemlidir. 20-30 kişi içinden A takımımıza bir oyuncu bile verebiliyorsak bu büyük başarıdır. Alt gruplarda kazanılan kupaların anlamı sadece tecrübe için hoş enstantanelerdir. Önemli olan altyapılardan başlayarak, basamak basamak yükselip A takımıza buradan yıldız oyuncular yetiştirebilmektir.

Şu anda altyapıdan A takımıza profesyonel olarak gelen 5 oyuncumuz bulunmakta. Bunların sayısının her sene daha da artacağına olan inancımız sonsuzdur. Boluspor A Takımı’na altyapıdan sağlam bir şekilde artık yeni oyuncularımız ekip halinde geliyorlar diye düşünüyorum.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu GN5FW