TFF’DEN AMATÖR MÜSABAKA AÇIKLAMASI

TFF’DEN AMATÖR MÜSABAKA AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Yönetim Kurulu tarafından coronavirüs tedbirleri kapsamında amatör müsabakalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

13.03.2020

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Yönetim Kurulu, lig maçlarının coronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanması kararı sonrası amatör müsabakalarla alakalı da bir açıklama yaptı. TFF Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu, devletimizin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda amatör futbol müsabakaları ile ilgili çeşitli kararlar aldı” denildi.
TFF tarafından alınan kararla sonrası 14 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanacak kararlar şu şekilde sıralandı:
“1. Bölgesel Amatör Lig müsabakaları statüde belirtilen haliyle oynanmaya devam edilecektir. Bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak olup, tribünlere kesinlikle seyirci alınmayacaktır. Her iki takımın en fazla 15 yönetici ile 18’e yazılmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alınacaktır.
2. İllerimizde büyükler kategorisinde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 1. ve U19 2. Amatör ligler oynanmaya devam edecek olup bu müsabakalar seyircisiz oynanacaktır. Bu müsabakalara kaç yönetici gireceği Futbol İl Temsilcilikleri tarafından belirlenecektir.
3. U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacaktır.
4. U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacaktır.
Oynanmaya devam edecek olan Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Ligler, Amatör Türkiye Şampiyonaları’nda Koronavirüs ile ilgili olarak şu tedbirler uygulanacaktır:
1.Ev sahibi ve misafir takım futbolcu ve yöneticileri ile müsabaka hakemlerine el dezenfektanı uygulaması yapılacak ve müsabaka ondan sonra başlatılacaktır.
2.Saha içinde bulunan sağlıkçı, saha komiseri, federasyon temsilcileri, basın mensubu ve emniyet görevlilerine el dezenfektanı yapılacaktır.
3.Müsabaka öncesi takım soyunma odaları, hakem odası ve tuvaletlerin yüzeysel dezenfeksiyonu sağlanmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.
4.Müsabaka oynanacak olan saha ve statların seyirci girişi alanlarındaki kapalı yerlere ve tuvaletlere el dezenfektanı sağlanmalıdır.
Dezenfekte işlemi yapılacak kapalı alanlarla ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüklerinden, Belediyelerden, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden yardım alınabilir. El dezenfektanı temini konusunda kulüplerimiz öncelikle sorumludur. ASKF’lerimiz de her türlü desteği verecektir.”

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu EBNHV