Passolig'in Sonu Yaklaşıyor

 Passolig'in Sonu Yaklaşıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Süper Lig kulüp başkanlarının katılımıyla Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı gerçekleştirildi.

15.12.2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Süper Lig kulüp başkanlarının katılımıyla Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı gerçekleştirildi. Vakfın Maslak’taki ofisinde yapılan toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu toplantının daha önce yapılmasına karar verildiğini ancak daha sonra gündemin değiştiğini ifade eden Başkan Koç, “Gündemimizde e-bilet konusu vardı. Yayın ihalesi konusu vardı. Yayın gelirlerinin dağılımı konusu vardı ve yeni lig formatını konuşacaktık. Pazartesi yaşananlardan sonra onları başka bir toplantıda görüşeceğiz” cümlelerine yer verdi.

Toplantıya katılan Gençlik ve Spor Başkanı Osman Aşkın Bak ile ne konuştuklarını anlatan Koç, “Finansal konular konuştuk. Stopaj iadesini konuştuk. Bakanlığımızı bizlerden aldığı yüzde 7 kesintinin kaldırılmasını konuştuk. İddia gelirlerinin arttırılmasını konuştuk. Yapılandırma ihtiyacı olan Anadolu takımlarını konuştuk. Yayın ihalesinde desteklerini istedik. Ucuz kredi ulaşımda mümkünse yardım etmelerini istedik. Güvenlik giderlerinde yardım istedik. Yurt dışına oyuncu satan kulüplere ihracat teşviki istedik. Kısa zamanda toplantı talep ettik. Kulüpler Birliği AŞ’nin kurulması için gerekli yasal düzenlemelerini rica ettik. Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile randevumuzu konuştuk. Spor Bakanımızla daha sık toplantı yapmayı konuştuk. Passolig mümkünse kaldırılsın dedik. Futbolda yeni bir sayfa açabilmek için devletimizin ilgili bakanlığını, federasyon ve Kulüpler Birliği ile birlikte bir komisyon kuralım dedik. Yeterli arzu, istek olsun. Bunun dibine kadar ineriz. Konjektür müsait. Federasyon seçimlerinin daha adil olmasını istedik. Birden fazla adayla yapmasını gündeme getirdik. Kurulların kendi içinde seçimleri olması gerektiğini söyledik” açıklamasında bulundu.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu H9S5V