O İsim Konuştu! (Boluspor’a zarar vermeme adına sustuk)

O İsim Konuştu! (Boluspor’a zarar vermeme adına sustuk)

Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut oldu. Barut, birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

07.10.2021

Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut oldu. Barut, birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

 

Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut; “Ben ne o zaman ilk başta Abdullah Abat ismi geçtikten sonra ‘ben başkan adayı olacağım’ demedim. Ondan sonrasında da ben hiçbir aşamada Başkan adayı olacağım, başkanlığı istiyorum demedim”

 

“Her başkanın çalışacağı bir yönetim anlayışı oluyor”

 

Boluspor’da uzun yıllar yönetimlerde yer alan ve son olarak geçtiğimiz senenin başında Boluspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Sinan Barut istifa etmesinin sebebini şöyle açıkladı: “Her başkanın çalışacağı bir yönetim anlayışı oluyor. Her başkanın kendine göre transfer politikası oluyor. Yapmak isteği şeyler oluyor. Hem Belediyespor ile uğraşıp hem de futbolla uğraşmak zaten ağır geliyordu. Ama bunun dışında yönetimdeki herkesle uyuşmanız lazım. Aynı yolda ilerleyebilmeniz lazım. Farklı görüşleriniz olduğunda o görüşleri idrak ettiremediğiniz zamanlarda çeliştiğiniz zaman kalıpta orada zarar vermenin bir anlamı olmuyor. Çünkü herkes kendi ekibiyle çalışmak ister. Tamamen oradaki bazı kan uyuşmazlığı diyelim.”

 

“Boluspor’a zarar vermeme adına sustuk”

 

Boluspor’a zarar vermeme adına sustuklarını ifade eden Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut; “Bizim içimizdeki Boluspor sevgisi başka. Kimseye bağlı değil. Ne başkan ne başkan yardımcısına. Biz Boluspor için her zaman bir şeyler yapmak isteyen insanlarız. Bolu’da birçok insan aynı görüştedir. Ama o an için aynı görüşleri paylaşmadığınız zaman aynı transfer politikasını paylaşmadığınız zaman bazı şeylerin farklı olduğunu düşündüğünüz zaman orada kalmanızın da bir anlamı kalmıyor. Oradaki insanları da çok fazla zora sokmamak lazım. Sadece ben değil, oradaki arkadaşların bir kaçı istifa etmek durumundaydı. İstifa da ettik. Kimsenin isteğiyle istifa edecek değiliz. Başkanın istifa istemesine gerek yok. Zaten ben ilk 2 haftadan sonra Boluspor’da toplantılara gelen birisi değildim. Zaten o senenin seyri en başından belli olur. İlk transferi Haziran ve Temmuz’da yaparsınız. İlk aylarda bir şeyler farklı gidiyorsa, bu işin devamında zaten olmayacağı zaten bellidir. Herkesin kendi doğrusu vardır. Bizim kendi doğrumuzla bazılarının doğruları orada çatıştı. Çatıştığı içinde biz daha öncesinden bunu yapabilirdik. Daha öncesinden istifa edebilirdik ama etmedik. Biz Boluspor’a zarar vermeme adına sustuk.  Burada konuşmak veya basın toplantısı yaparak birileri hakkında konuşmak değil. Burada Boluspor’un faydası neyse odur. Susmanız gerekiyorsa o zaman susacaksınız. Boluspor faydası için konuşulacaksa o zaman konuşacaksınız. Kimsenin kayıkçı kavgası yapıp ta, kimsenin birbirine laf söylemesine veya o bunu yaptı şu bunu yaptı demesinin bir anlamı yok. Herkes eğrisiyle doğrusuyla Boluspor’a bir şeyler yapmak için uğraşıyor” dedi.  

 

“Egolarımız hiçbir kulübün önünde değildir”

 

Boluspor’un, Bolu Belediyespor Kadın Voleybol Takımının şampiyon olduktan sonra herhangi bir kutlama mesajı yayınlamadığının altını çizen Barut; “Kulüpler nezdinde konuşuyorsak başkanlar ve yönetimler gelip geçicidir. Asıl olan derneklerdir. Biz başkanlar olarak derneklerin kurallarını düşünmek zorundayız. Bizim kendi egolarımız hiçbir kulübün önünde değildir. Ben kendi egomu kulübün üstüne, önüne tutamam hiçbir zaman. Benim kendi düşüncem vardır, ben istemiyorumdur yapmam. Ama kulübün menfaati varsa veya eğer toplum bunu istiyorsa yapmanız gerekiyorsa bunu yaparsınız. Etik davranış, sportmenlik vardır. En çok bizim anlayamadığımız olay budur. Beni sevmeyebilirsin, benim yönetimimi sevmeyebilirsin, benim oyuncumu da sevmeyebilirsin. Ama siz bu başarıyı yadırgayamazsınız. Benim başarım değil. Ben Sinan Barut olarak oynamıyorum ki Sultanlar Liginde. Bolu Belediyespor oynuyor. Boluspor’un başında Bolu varsa, Bolu Belediyespor’un başında da Bolu var. Sen bu Bolu’ya saygı duymak zorundasın. Herkes başarıya saygı duymak zorunda. En azından bir sportmenlik gereği tebrik edersin. Beni Adana tebrik edecek, Antep tebrik edecek. Benim kendi şehrimde yıllarca emek verdiğimiz Bolu’nun sevdiği saydığı takımı beni kutlamayacak. Boluspor’un beni kutlamadığı değil, Boluspor’da herkes beni kutladı. Orada kulüple bazı kişileri ayrı tutmak lazım. Boluspor’da yönetimiyle, çalışanıyla %95’i bizi tebrik etti. Kulüp kendisi yayınlamadı. Orada kim yayınlamamasına neden olduysa egosunu kenara bırakacaktı en azından bir cümleyle ‘Bolu Belediyespor’u tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz’ diyecekti. Ben şimdi oradan istifa ettim, Bolu Belediyespor’un, ‘Boluspor’u tebrik eden arkanızdayız’ diyen bir sürü paylaşımı var. Bizim için özne tek payda Bolu. O yüzden ben Bolu’da hangi takım olursa olsun, ben başkanı sevmeyebilirim, yönetimini sevmeyebilirim. Ama ben Bolu’da iş yapan herkesi başarı sağlayan herkesi tebrik edebilirim. Bir insan kişisel egolarını hiçbir zaman başkan olduğu kulübün veya yöneticisi olduğu kulübün üstünde tutmamalı” ifadelerine yer verdi.

 

“Başkan adayı olabilecekken, biz kendi egomuzu, hırsımızı törpüleyip Boluspor için Abdullah Abat yönetiminde başkan yardımcısı oldum”

 

Boluspor’a faydalı olacağı her görevde bulunabileceğini aktaran Sinan Barut; “Kimsenin sağda solda konuşmasına gerek yok. Abdullah Abat başkan olmadan önce, Abdullah Abat ismi zaten yoktu. Boluspor’da kimse başkan adayı olmazsa biz zaten kimseye bırakmayız Boluspor’u. Boluspor’da başkansız kalmaz. Ben Başkan adayı olurum dedim. Başkan adayı olabilecekken, biz kendi egomuzu, hırsımızı törpüleyip Boluspor için Abdullah Abat yönetiminde başkan yardımcısı oldum. Önemli olan Boluspor’dur. Boluspor’a nasıl fayda sağlarız. Benim gibi daha önceki yönetimden Serdar arkadaşımız Murat arkadaşımız ve bir çok arkadaşımız bunu yaptı. Ben başkan adayı olabilecekken, o zaman başkan adayları arasında gösterilirken olmadım. Benim için fark etmiyor. Ben Boluspor’a faydam olacaksa yönetimin her kademesinde her zaman çalışırım. Ben ne o zaman ilk başta Abdullah Abat ismi geçtikten sonra ‘ben başkan adayı olacağım’ demedim. Ondan sonrasında da ben hiçbir aşamada ‘başkan adayı olacağım, başkanlığı istiyorum’ demedim. Bunu Tanju başkan nezdinde sorabilirsiniz, Rasim başkan nezdinde sorabilirsiniz. Bir tane benim tarafımdan çıkmış ‘Ben Boluspor’a başkan olacağım’ şeklinde bir tane laf bulun. Benim çıkarım ne. Ben başkan adayı olmak istesem, farklı davranırdım. Başta da ben başkan adayıyım hodri meydan derdim” dedi.

 

“Abdullah Abat döneminde ben taraftarın hiçbir şekilde ne hakaretini ne de Boluspor’a zarar verecek bir şeyini desteklemedim”

 

Kamuoyunda Boluspor taraftarının kulüp tesisleri önünde açtığı pankartın ardından Sinan Barut’un olayı organize ettiği iddialarına da cevap veren Barut sözlerini şöyle tamamladı: “Sinan Barut’un pankart yaptırdığını veya Sinan Barut’un bu pankartlara destek verdiğini bir kişi söylesin. Taraftarla iç içeyim, hala da iç içeyim. Necip başkan döneminde aynı taraftarlar hakarette ediyordu. Taraftar her zaman senin beğenmek zorunda değil. Benim taraftarlarla bu kadar iyiyse, Necip başkan zamanında ben neden onları susturmadım. O zamanda başkan yardımcısıydım. Abdullah Abat döneminde ben taraftarın hiçbir şekilde ne hakaretini ne de Boluspor’a zarar verecek bir şeyini desteklemedim. Kim başkan olursa olsun. Ama şu da var. Taraftar sizle konuşmak istiyor. Taraftar bir şeyler yapmak istiyor. Taraftar sizinle beraber olmak istiyor. Yorumu kapattık, tesisleri kapattık. Hiç kimseyle konuşmuyorsunuz. Ne yapacaksınız? Bu hafta bizde başlıyoruz. Bize de bağıracaklardır. Taraftar bu sporun öznesidir.” dedi.

 

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz Bolusporluyuz.com

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu PRCHQ