KARATE’DE HAKEMLİK KURSU AÇILIYOR

KARATE’DE HAKEMLİK KURSU AÇILIYOR

Türkiye Wushu Kungfu Federasyonuna bağlı olan Kyokushin Ashihara (Karate) spor dalında ilimizde Aday Hakemlik Kursu açılması planlanıyor.

09.09.2019

Uzak doğu sporlarına ilgili 18 yaş üstü kişilerin katılabileceği ve 2 gün sürecek olan kursa katılmak için ilimiz Kyokushin Karate antrenörü İbrahim DAMAR’a başvurulması gerekmekte olup katılıma göre tarih ve yer belirlenecek. Söz konusu hakemlik kursu katılım şartları şu şekilde:

TC Vatandaşı olmak.

18 yaşından küçük, 55 yaşından büyük

En az lise veya dengi okul mezunu olmak (Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz).

Spor Genel Müdürlüğü ve İlgili federasyonların Ceza kurulları tarafından 1 defada 3 ay veya daha fazla yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezalarıyla cezalandırılmamış olmak.

Daha önce Budokaido Kyokushin Ashihara ya da başka bir spor dalında hakem, sporcu veya başka bir görevde iken bir defadan altı ay veya daha fazla süreli hak mahrumiyeti veya yarışmalardan men cezası almamış olmak.

Ortopedik sakatlığı bulunan hakem adayları, hakemlik kurslarına katılabilir, yalnız yazılı ve sözlü sınava alınırlar.

Branşındaki kulüplerin yönetim kurullarında yönetici, antrenör, sporcu  ve   İl  Temsilcisi   olanlar hakem kurslarına katılabilirler, ancak bu görevlerini muhafaza ettikleri sürece hakemlik yapamazlar.

Düzenlenen hakem kursu sınavlarında başarılı olmak.

Federasyonunun Ceza talimatına göre Ceza Kurullarınca haklarında altı aydan fazla veya son üç yıl içerisinde toplam bir yıl, yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası almamış olmak.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu WFTWU