KARAÇAYIR'DA MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

KARAÇAYIR'DA MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Karaçayır Spor Kompleksinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Gençlerin ve ailelerin spora olan ilgilerinden memnun olduğunu belirten Güler, Karaçayır’dan Milli sporcuların yetişeceğini vurguladı.

20.09.2022

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Karaçayır Spor Kompleksinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Gençlerin ve ailelerin spora olan ilgilerinden memnun olduğunu belirten Güler, Karaçayır’dan Milli sporcuların yetişeceğini vurguladı. 

Karaçayır spor kompleksinin Türkiye’de emsal spor komplekslerinden biri olduğunu vurgulayan İl Müdürü Güler, tesis ve alt yapı olarak çok iyi bir durumda olduklarını dile getirdi. 

 

 

KARAÇAYIR EMSAL BİR SPOR KOMPLEKSİ 

Tesis anlamında Bolu olarak şanslı olduklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler; “Öncelikle bu tesislerin Bolu’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Karaçayır devasa bir spor kompleksi. Futbol sahalarından tenis kortlarına, sporcu fabrikalarından yüzme havuzlarına ki bunların biri yarı olimpik biri tam olimpik yüzme havuzu. Onun haricinde yine kamp eğitim merkezlerinin yenileri açılıyor. Burada olimpiyatlara hazırlanan sporcularımız var. Aynı şekilde bizim atletizm pisti görmüş olduğunuz gibi çok yoğun şekilde kullanılmakta. Yani burası Türkiye’de emsal spor komplekslerinden biri. Hocalarımız nezaretinde sporcularımız çok disiplinli ve profesyonel eğitimler almakta. Amacımız tabi ki Bolu’da sporu tabana yaymak. Ama hepsinin ötesinde, çok başarılı sonuçlar elde edecek, uluslararası düzeyde başarılar elde ederek bayrağımızı göndere çekecek başarılı milli sporcular da yetiştirmek istiyoruz. Hatta olimpik başarılar elde edecek sporculara çok çok yakınız. Bunu da yakın zamanda inşallah Bolumuzda gururla görmüş, izlemiş olacağız” ifadelerine yer verdi. 

 

KARAÇAYIR’A İLGİ ARTIYOR 

Tesislerde bakım ve onarım çalışmaları başlattıklarını belirten Güler; “Bütün sporcu kompleksimizin içerisindeki tesislerin bakım onarımı, yeni yapılanların tefrişatları, çevre düzenlemesi ve peyzajı ile alakalı çalışmalarımızı başlattık. Nitekim yapılan çalışmalarla beraber tesislerimizde hem ortamın kalitesi artmakta hem sunulan hizmetten memnuniyet oranı da artmakta hem de görmüş olduğunuz gibi tesislerde bir şeyler düzelttikçe rağbet de artmakta. Şu an hem gençlerimiz hem de ailelerinden ciddi anlamda bir rağbet var. Bolu zaten bir spor kenti. Biz bu spor kenti unvanını daha yükseğe taşımak istiyoruz. Tabi ki bir spor turizmi şehri de olsun istiyoruz. Bu anlamda kamplar var; kampa gelen takımlar, kulüpler var. Biz bunu biraz daha yeni ve daha güzel, üstün kapasiteli tesislerle uluslararası düzeyde kamplara da ev sahipliği yapacak bir Bolu ilini hayal ediyoruz. Bu anlamda da görmüş olduğunuz çalışmalar teknik ekiplerimizle olsun, spor adamlarımızla olsun ve bakanlığımızın desteğiyle burada yoğun bir mesai harcanmakta” dedi.

ULUSLARARASI TURNUVALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Bolu’da yüzme bilmeyen hiç kimsenin kalmaması için yeni hedef belirlediklerini söyleyen Güler; “Bakanlığımızın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında yarı olimpik havuzumuz yoğun bir mesai harcanmakta. Tabiri caizse arı kovanı gibi işliyor bu proje. 12 bin 500 kişiye yüzme öğreteceğiz hedefimiz vardı. Şu an 8 bin 500 civarını yakalamış durumdayız. Okullarımız açıldı. Şimdi okullardan 3-4-5’inci sınıf öğrencilerimizi getirip yüzme öğreteceğiz. Ardından sonraki sınıf öğrencilerini alacağız ve en son hedefimiz bütün vatandaşa yüzme öğretmek olacak. Bu kapsamda hedefimizi de yükselteceğiz. Çünkü olimpik havuzumuz hizmete girdi. Olimpik havuzumuzda şu an performans sporcularımız eğitim almakta. Ama Bakanımızın destekleri ile yeni cankurtaranların da göreve başlamasıyla çok kısa süre sonra halk seanslarını açmış olacağız. Ayrıca olimpik havuzumuz için federasyonlarımızdan da gerek ulusal gerek uluslararası turnuvalar, şampiyonalar, organizasyonlar talep edeceğiz. Zaten üç federasyondan sözümüzü aldık. Burada ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bu altyapıya da sahibiz. Hem konaklama anlamında hem tesis altyapısı açısından hem de organizasyon tecrübesi açısından Bolu ili gerçekten çok şanslı. Bizler de bunu fırsata dönüştürerek altyapımızın olduğu bütün branşlarda ulusal organizasyonlara ve sonraki adımda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz” cümlelerini kullandı.

 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu MOXZM