“Hocayı Dinlesek Stadımız Olacaktı”

“Hocayı Dinlesek Stadımız Olacaktı”

Bolu’ya yıllardır yapılması beklenen ancak bir türlü gerçekleşmeyen stadyum, Bolu Atatürk Stadyumu’nun kapanmasının ardından yeniden gündeme gelirken akıllara 8 sene önce BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı’nın tanıtımını yaptığı BAİBÜ Stadyumu projesini getirdi. Sporseverler şimdi, “Hocayı dinleseydik stadımız olacaktı” diyor.

03.03.2025

Bolu’ya yıllardır yapılması beklenen ancak bir türlü gerçekleşmeyen stadyum, Bolu Atatürk Stadyumu’nun kapanmasının ardından yeniden gündeme gelirken akıllara 8 sene önce BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı’nın tanıtımını yaptığı BAİBÜ Stadyumu projesini getirdi. Sporseverler şimdi, “Hocayı dinleseydik stadımız olacaktı” diyor.

 

Haber: Barış GÜZELTÜRK & MED

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, projenin detayları hakkında açıklamalarda bulunurken, Bolu Abant İzzet Baysal yerleşkesi üzerinde yaklaşık 50 dönümlük alana yapılması düşünülen 15 bin kişilik stadyumun yeşil alanla iç içe olacağı anlatılmıştı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “Stadyumu 15 bin kişilik düşünüyoruz. 15 bin kişilik stadyum için kişi başı 1000 dolar telaffuz ediliyor. En ideal rakam bu. Türk Lirasına çevirdiğinizde de 40 milyona yakın bir rakam ortaya çıkar” demişti.

 

“50 Dönümlük Alan”

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 50 dönümlük alana stadyumun yapılması için çalışmaların olduğunu ifade ederek; “Bu konuyla ilgili basında haberler yer aldı. Konu aslında Belediye Başkanımızın Bolu şehrini bir spor kentine dönüştürmeye yönelik bazı projeleri var. Oldukça geniş bir alanı kapsıyor. İçerisinde birçok branş var. Bizde Üniversite olarak bu projenin bir kısmını tutalım istedik. Biz futbol kısmını tercih ettik. Çünkü buna imkan verecek bazı yerlere sahibiz. Bu noktada özellikle Gölköy’ün yanında bulunan 1 milyon metrekarelik alana sahip bir yerde ormanlık alan var ama onun içersinde hiç ağaç kesilmeyecek, bir tepsi kadar düz, 50 dönümlük bir yer var ve 2 parça halinde 8’er dönümlük bir yer var. Biz bunu avantaja dönüştürmek istedik” şeklinde konuşmuştu.

 

2 Metropol Arası

 

Bolu’nun birçok yere yakın olması, içinde 4 adet futbol sahası olması, yaklaşık 8 ay futbol dünyasına hizmet verebilecek bir stat yapılması projesini hareketlendirmişti. Projede sporcu performans ölçüm testi ve sporcu hastanesi de yer alıyordu. Ancak olmadı. Boluspor’un statsız kaldığı dönemde bu muhteşem proje bir kez daha gündeme geldi.

 

Resmi Kurumlar Destekledi Ama…

 

Alişarlı’nın bu projesine Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi de destek vermişti. Ancak 8 senede hiçbirşey yapılamadı. İçinde spor okulu, yüzme havuzu, açık spor alanları, yeşil alanlar, ticari ve toplantı alanlarının bulunduğu bu muhteşem proje unutuldu. Kısa zamanda mesafe alınacağını düşünülen projeden şehir dışı olması ve passolig sistemi ve taraftarın azalma ihtimali nedeniyle vazgeçildiği ortaya çıktı. Zamanın bakanı Veysel Eroğlu da stadyum projesine destek olacağını söylemişti.

 Yapılması düşünülen stadyumun 15 bin kişilik olarak projelerde yer aldığını aktaran Alişarlı, Bolu Belediyesi’nin de kendilerini desteklediğini belirterek; “Stadyumu 15 bin kişilik düşünüyoruz. 15 bin kişilik stadyum için kişi başı 1000 dolar telaffuz ediliyor. En ideal rakam bu. Türk Lirasına çevirdiğinizde de 40 milyona yakın bir rakam ortaya çıkar. Bu rakam sadece üniversiteden çıkacak bir bütçe değil. Buna Belediyemiz destek veriyor. Hafriyatıydı, beton kısmıydı. Onu üstlenebileceklerini ifade ettiler. Keza Boluspor Kulübü Başkanımızda ciddi destek veriyor. Onun haricinde destek alabileceğimiz bazı kurumlarda var. Hep birlikte temaslarımız olacak. Bizim bu konuda bir şansımızda Valimiz de bu konuya destek veriyor. Kendisi bizzat yeri gezdi, gördü ve inceledi. Uygunluğuna oda biliyor. Güzel bir fırsat yakaladık aslında. Valimiz destekliyor, Belediye Başkanımız destekliyor, Üniversite olarak biz destekliyoruz, Boluspor’da bu işin çok ciddi bir taraftarı. Öyle olunca da herkes heyecanlandı. Kısa zamanda mesafe alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Peki Neden Olmadı?

Amatör takımların bile kamp yapabileceği bu tesis ciddi bir adım atılamadığı için Bolu Atatürk Stadyumu’nun durumu da ihmal edildiği için yapılamadı.

Kamuoyunda şimdi:

Yerimi beğenilmedi?

Bu stat projesi niye yapılamadı?

Yapı mı beğenilmedi?

Siyaset mi projeye engel oldu?

Proje hazırlanmış Belediye, Valilik ve Bakanlık desteklemişti, neden sümen altı edildi? Sorularını gündeme getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu KZWAA