HER ŞEY ALLAK‘BULLAK’

HER ŞEY ALLAK‘BULLAK’

Bülent Çiftçi Yazdı...

18.09.2019

Sezon başında yapılan yanlışlıkların cezası önce takıma daha sonrada ligde ki seyrimize yansıyor. Yani durumumuz puan durumundan da zaten belli.

Kongrenin geç yapılması, iskelet bir kadronun birkaç futbolcu dışında tamamen dağıtılarak yerlerine alınan futbolcuların kamp döneminin sonlarına doğru alınarak takıma katılmaları ve kısa bir zaman sonrasında yaşanan

Şimdiye kadar oynadığımız dört karşılaşmada dört değişik kaleciye yer veren takımımız da, ne oyun şablonu nede istikrarlı bir on biri belli olmadı. Transfer edilen futbolcuların tam hazır olmadığından ve iyi bir hazırlık dönemi geçiremediği için beklentilerden uzak kaldı.

Böylece büyük umutlarla alınan bazı futbolcuların ya sakatlıkları nüksetti ya da beklentilerini pek sahaya yansıtamadılar. Birde oyun akışı içersin de bazı zayıf bölgeleri güçlendirmek için hamleler yapabilirsin. Ama oyuncularını istisnalar hariç kendi mevkilerinden alıp başka yere monte edersen, yerini yadırgar oyun isteği kırılır, bocalar bu da takıma ister istemez yansır.

Bir takım taraftarları ile vardır. Başarılı olabilmek için taraftar faktörü çok önemlidir. Tribünlerde yer alan arma sevdalıları, sahada mücadele eden futbolcularını sesleriyle bir noktada ateşler motife eder. Bir sevda uğruna takımlarının peşinden yollara düşer desteklerini buralarda bile sürdürür. Tabiri caizse taraftarsız bir takım meyve sız ağaca benzer beklentiye cevap veremez.

O halde bu takımın başarısı için taraftar desteği şart görünüyor. Bırakalım bu dargınlığı ve kırgınlıkları. Bir Kulüp Başkanı olarak Sayın Çarıkcı’nın acilen taraftar gruplarıyla oturup ne tür bir sıkıntılar söz konusu ise masaya yatırıp çözüm bulmaları ve tekrar birlik, beraberlik içersinde olmaları Boluspor’un menfaati açısından şarttır.

Kısaca özetlemek gerekirse bu ligde oynadığımız dört karşılaşmadan yalnızca bir puan çıkartmamız yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerin de bir noktada sonucu olmuştur. Takımların kötü gidişinde hocaların gönderilmesi bir noktada kan değişimidir. Takım ilk iki maç ivme gösterebilir ama süreklilikte devamını sağlamak önemlidir.

Burada futbolcuların kafa yapılarından arındırılması, sadece kazanmayı düşünmesini sağlayacak telkinde bulunmaları ve daha verimli olmalarını sağlamak açısından antrenmanları keyifli hale getirebilmek sadece teknik heyetin görevi olsa da antrenmanları tam kadro yönetimin de bizzat seyretmesi futbolculara da bir güven verecek, bu da lig karşılaşmalarına olumlu yönde etkileyecektir.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 6CSHP