“Hedefinizden asla vazgeçmeyin”

“Hedefinizden asla vazgeçmeyin”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk Olimpik Jimnastikçisi Avrupa Şampiyonu Göksu Üçtaş Şanlı’nın katıldığı ‘’Kariyer Öyküsü’’konulu toplantı zoom üzerinden gerçekleştirildi. Yaşadığı deneyimlerini ve başarının anahtarını anlatan Göksu Üçtaş Şanlı ’’Kendinize bir hedef belirleyin ve o hedefinizden asla vazgeçmeyin’’ dedi.

28.05.2021

Türkiye’nin ilk Olimpik Jimnastikçisi  ve Avrupa Şampiyonu Göksu Üçtaş Şanlı, Genç KADEM Gaziantep şubesi tarafından düzenlenen ‘’Kariyer Öyküsü’’ konulu toplantıda başarıya giden yolu ve tercübelerini KADEM üyeleri ile paylaştı.

JİMNASTİK’E 5 YAŞINDA BAŞLADI
Moderatörlüğünü Genç KADEM Gaziantep Temsilcisi Melek Nur Osanmaz’ın yaptığı ‘’Kariyer Öyküsü’nde konuşan Göksu Üçtaş Şanlı, jimnastiğe 5 yaşında Gaziantep’te başladığını, ancak burada tesislerin yetersiz olması nedeniyle Bolu’ya gitmek zorunda kaldığını söyledi. Gaziantep’te başlayan jimnastik yolculuğu Bolu’da uzun süre devam etti. 2012 Londra Olimpiyatlarına katıldıktan sonra  antremanlarını İzmir’de sürdüren Üçtaş Şanlı, bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan 100’ün üzerinde madalya ve kupa kazandı. Artistik Jimnastik branşında Türkiye’ye bir çok ilkleri yaşan Üçtaş Şanlı, sol omuzunda taşıdığı Türk Bayrağı’ndan güç aldığını dile getirdi.

HER MADALYA HEDEFİMİ BÜYÜTTÜ
"Uluslararası arenada kazandığım her madalya benim hedef büyütmeme neden oluyor ‘’ diyen Üçtaş Şanlı ‘"Çalışıp çabalayarak, emek sarf edince ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. Aldığım her madalya güvenimi artırıyor. Her yarışmadan  sonra kendime yeni hedefler koyup gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorum. Bir uluslarası platformda yarışıp kendini gösterebilmen için en az 10 -15 yıl gerekli. Ne kadar çok emek verip madalya alırsan o kadar çok mutlu oluyorsun.’’ dedi

BAHANE ÜRETMEDİM
Bahane üretmek yerine çözüm odaklı çalışmalar yaptığını dile getiren Üçtaş Şanlı "Ben hep çözüm odaklı çalışmalar yaptım. Bahane üretip antremanlara çıkmamazlık yapmadım. Günde 8-10 saat aralıksız antreman yapıyoruz. Ne bayram ne tatil yapıyoruz. Jimnastikte uzun süreli bir tatil yapma şansınız yok. Başarı kolay gelmiyor. Başarabilmek için bir hedef koymanız ve yılmadan o hedefe doğru ilerlemeniz gerekir.  Yaşadığınız zorluklardan dolayı koyduğunuz hedeften vazgeçmezseniz er yada geç o hedefe ulaşırsınız. Yeterki vazgeçmeyin’’ dedi.

GÖKSU’DAN AİLELERE ÖNERİ
 ‘’Çocuklarınızın elinden tutun spora götürün’’ diyen Üçtaş Şanlı ‘’Ben spora 5 yaşında  Gaziantep’te başladım. Daha sonra Bolu kamp Eğtim Mekezi’nde tek başıma uzun yıllar kaldım. Kamptaki görevliler bana anne ve baba oldu. Çok ağladığım ve üzüldüğüm günler oldu. Ama hedefimden asla vazgeçmedim. Ailelerin biraz fedakarlık yapması gerekli. Bir çocuk aile desteği olmadan hedefine asla ulaşamaz. O yüzden ailenin desteği çok önemli’’ dedi.

BAŞARI KOLAY ELDE EDİLMİYOR
Öte yandan KADEM Gaziantep Temsilcisi Sabiha Doğan  başarıların kolay elde edilmediğini belirterek ’’Her başarının arkasında aile ve eş desteği vardır. Bunun en somut örneğini Olimpik Jimnastikcimiz Göksu Üçtaş Şanlı’da bir kez daha görmüş olduk. Çalışmazsan, hedef koymazsan yorulmazsan başarı olmaz. Sporcumuzun dediği gibi zorluklar bizi asla yıldırmamalı ve hedefimizden vazgeçirmemeli. Gaziantepli Olimpik Jimnastikçimiz Göksu Üçtaş Şanlı’ya bizleri kırmayıp tercübelerini paylaştığı için teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu MN9OM