“Futbol okulumuzdan geleceğin yıldızları yetişiyor”

“Futbol okulumuzdan geleceğin yıldızları yetişiyor”

Boluspor’un Futbol Okulu hocası, küçük futbol severlerin büyük hocası… Yetiştirdiği oyuncularını Boluspor’un altyapısına monte etmeye çalışarak, Boluspor’a “geleceğinin yıldızlarını” kazandırma uğraşı içinde. 2011’de Boluspor Futbol Okulu Antrenörü olarak görev alan Ömer hoca, Boluspor dergisinin konuğu oldu.

12.04.2018

 

FUTBOL OKULUMUZA YAZ-KIŞ TALEP ARTIYOR

2011’de göreve geldiğimizde, Osman Nuri Işılar ve Mesut hocam vardı. Beni çağırdılar, biz hafta sonu gruplara maçlara gidiyoruz, futbol okulumuzda U11 ve U12, senin ilgilenmeni istiyoruz, dediler. Kabul ettim teklifi, başladım. Planlı ve programlı davrandıkça sayımız artmaya başladı. Sıkıntılar vardı ilk başlarda, daha sonra sistemli bir çalışmayla sayımız bir anda, 60’a, 70’e, 80’e çıktı. Daha sonra çocuklarımıza bir sertifika töreni yapmayı planladık, çocukların okullarında yapınca daha çok ilgi çekti. O zamanki kulüp başkanları, yöneticiler, futbolcular, altyapı antrenörlerimiz çocuklarımızın okullarına giderek, Cuma günleri bayrak törenlerinde bu çocuklarımıza madalya törenleri yapılıp, sertifikalar verildi. Bu olayla beraber, kış mevsiminde sayımız bir abda 120 oldu, artarak devam eden talep 180 çocuk adedini buldu. Yaz okullarımızda 300-350’ye çıkan sayımız bu sene 380 çocukla çalışmamıza kadar yükseldi. Bizim artık yaz-kış futbol okulumuz müthiş şekilde faaliyet göstermekte.

 

SOSYAL FAALİYET İÇİNDE OLSUNLAR

Buradaki birinci amacımız şu; çocuklarımız spor yapsın, kötü alışkanlıklardan kurtulsun, sosyal bir faaliyet içinde olsunlar. Ondan sonraki amacımız da, yetenekli olan çocuklarımızı da Boluspor’a seçerek, altyapıyı oluşturmak. U10, 11, 12, 13 takımlarını oluşturarak, akademik liginde oynamalarını sağlamak.

 

3 YIL SONRA YETİŞTİRDİKLERİMİZ KATKI VERECEK

Boluspor altyapısında tesislerde şu an 45-50 oyuncu kalmakta şu an itibarı ile. Biz bu sporcularımızın sayısını kademeli olarak 20-25’e düşürmek, onun için 3 yılımız kaldı. Şu an U16’takımında olan oyuncularımız futbol okulundan çıkan çocuklar. U14, 15, 16 olarak baktığımızda tesiste kalan sporcu sayısı 15-16’dır. Diğerleri U17, 19, 21 sporculardır, işte 3 yıl sonra bizim U16 takımımız 17, 19, 21 olacak ve biz bu sayılarımızı düşürdükçe Boluspor’a katkılarımız ekonomik anlamda da büyük katkı sağlayacak.

Futbol Okulumuza aylık olarak cüzi bir aidat alıyoruz ama asıl hedefimiz çocuklarımızı kazanmak, altyapıya yetenekli oyuncular çıkarabilmek. Durumu müsait olmayanlardan, ihtiyacı olanlardan ücret alınmamaktadır. Kulübümüz bu yönden çok fedakar davranmakta ve destek vermekte.

 

LİSANS 2008’LİLERE ÇIKARILIYOR

Şu anda U9 ve U10 takımımız hazır, eğitim grubu olarak. Bunlara destek olarak U9-U10’un ikinci takımları da var. Lisans çıkaracağımız takımlarımız hazır ve hepsi futbol okulumuzdan. Şu an 2008 doğumlulara çıkarabiliyoruz, U10 ve U11 birlikte oynuyorlar, an itibariyle U12 30 tane lisanslı oyuncumuz var. Biz bunları mümkün olduğu kadar dışardan transfer yapmadan akademik lige götürmeyi hedefliyoruz. Bu kapasitemiz de var.

Biz altyapıya bundan sonra oyuncu alırken, hayallerimiz, denemeye gelen, seçmeye gelen değil de, hocalarımızın takip edip, bir sene boyunca izlediği oyuncuları almak. Burada kaliteli oyuncuları yetiştirmek için bunu yapacağız. İnanıyorum 3 yıl sonra kulübümüzden destek alan oyuncu sayısı düşecek ve Boluspor’un da ekonomik anlamda kazancı olacak. Tesiste kalan her bir oyuncunun maliyeti Boluspor’a kişi başı bir-iki bin TL’den az değildir.

 

U12’LER TAM ANLAMIYLA HAZIR BİR TAKIM

Şu an izlediğimiz takım U12 takımı, ben bu çocuklarımızla haftanın 4 günü antrenman yapıyorum, çalışıyoruz. Ayrıca kendi okullarında tahsillerini yapmaktalar. Bu çocukların hangisinin sağ veya sol ayak olduklarını anlamayacaksınız. En az 15 çocuğumuz bu şekilde bu çocuklarımız arasında. Hayalim bu çocuklarından 5-6 tanesi ileride A takımında oynayabilecek hale gelecektir ve buna inanıyorum. Çünkü bu grup çok yetenekli. Geçen Edirne’ye bir turnuvaya gittik, Marmara Bölgesi turnuvasına 12 takım katıldı. Birinci grubumuzda 5’te 5 galibiyetle birinci çıktık, diğer grup birincisiyle maç yaptık, finalde kaybettik 2.olduk, çocuklarımız ilk defa il dışında bir turnuvaya katıldı. Gol kralı 6 maçta 17 golle Enes Aslan oldu, Harun Yerlikaya da top sektirme şampiyonu oldu, plaket aldılar. Çocuklarımız ayrıca Edirne’de kültürel geziler de yaptılar, Selimiye Camii’ni gezdiler, Yıldırım Beyazıt kulesine gittiler. Amacımız turnuvalara daha fazla katılmak, küçük grupları daha da aktif hale getirmek, inanıyorum 3 yılsonra Bolusporumuza hedeflerimiz doğrultusunda futbolcular yetiştirmek.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 3DBM0