Fuat Çapa Konuştu

Fuat Çapa Konuştu

Son dönemlerde ülkemizde de sık sık tartışılan Futbola Bakış Açımız konusu eski Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa'nında katıldığı toplantıda Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de de tartışıldı.

18.04.2018

Son dönemlerde ülkemizde de sık sık tartışılan Futbola Bakış Açımız konusu eski Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa'nında katıldığı toplantıda Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de de tartışıldı. 

Belçika’daki ‹Bursaspor gönüllüsü Bayram Şen›in Schaerbeek de hizmet veren Brüksel RC Schaerbeek Futbol Kulübü Lokali’nde düzenlediği ‹Futbola Bakış Açımız› başlıklı panele ilgi hayli büyüktü.

Sporseverler, Belçika’daki rutin etkinliklerin dışında son derece önemli ve  ciddi bir etkinlik ile karşılaştı. Futbola Bakış Açısının tartışıldığı programa ev sahipliği yapan ‹Bursaspor gönüllüsü Bayram Şen ve  Sevim Şen güzel bir etkinliğe imza atarak, Türkiye’de otorite olan Spor Yöneticisi, Teknik Direktör, Futbolcu, spor yazarı ve sporseverleri anlamlı ve yararlı bir panelde buluşturdu.

Önemli mesajların verildiği panelin konuşmacıları Kasımpaşa Spor Kulübü Eski Yöneticisi Süha Sıdal, Bursaspor spor yazarı İbrahim Başol, Bursaspor eski futbolcularında Egemen Bayhan ve Belçika’dan ülkemize giden teknik direktör Fuat Çapa idi. Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’de programa katılarak, bir selamlama konuşması yaptı.

Çapa Konuşmasında;

TEKNİK DİREKTÖR FUAT ÇAPA: «TÜRKİYE’DE FARKLI BİR FUTBOL MANTELİTESİ VAR»

Belçika Türk Toplumunda yetişen ilk olarak Kasımpaşaspor olmak üzere bir çok spor kulübünde teknik direktör olarak çalışan Fuat Çapa ise sözlerini şu şekilde özetledi: «Avrupa’da ayrı Türkiye’de ayrı bir futbol mantelitesi var. Bu farklılıkta toplumların kültürel anlamda  futbola bakışı ile orantılıdır, Farklı manteliteden kaynaklanan bakış açısıyla Türk futbolu ilerleyemez ve futbolcularda zor yetiştirilir. Tesis yok spor eğitim politikası yok, bu yoklarla geleceğe futbolcu yetiştirmek zor.  Yöneticiler eğitimden ziyade şampiyonluğa odaklı çalıştıkları için, başarılı olamamaktadır.

Türkiye’de büyük yanlışlar var. Avrupa ile aramızdaki uçurumu görmek ve gelecek için planlar yapmak zorundayız. Tesisleşme, eğitim bu işin başı. Kaset izlemek, kopyacılık ile bir yere varılamaz. Avrupa’da yetişen ve Türkiye’de top koşturan gençlerin de önce Avrupa’da kendilerini ispatlaması gerek. Türkiye’deki futbolcunun gözü Avrupa’da, Avrupa’dakinin de Türkiye’de. Bu çarpık durumu değiştirmek gerek’ dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu GXAVJ