"Ekonomik olarak Kocaelispor'un yarısı kadar değiliz"

Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak ise yaptığı açıklamada bulundu.

17.09.2023

Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak ise yaptığı açıklamada, "Maçın genel değerlendirmesine geçmeden önce Kocaelispor oyuncu kalitesi anlamında ligin üzerinde oyunculara sahip. Zaten buradan fark yaratıyorlar. İlk 45 dakika boyunca bütün planladığımız işleri sahada başardık. Kocaelispor takımı sağ taraftan sağ bek Oğuz, önde Candeias ve Amaral sağ ayaklı oyuncu olduğu için oradan çok ciddi ofansif gücü var Orada çok deliciler. 45 dakika oyunu sol taraftan oynattık. Savunma stratejimizdi. Başarılı olduk. Cem Ekinci çok sırtı dönük oynayamaz. Oradan çok geçiş hücumu yakaladık. 45 dakikada 7 kere 18'e girmişiz Kocaeli deplasmanında. Bir tanesi gol olsaydı Kocaelispor kontrolden çıkardı. Bize arkada geniş alan bırakırdı. Oyunun momentumu bize dönerdi. İlk 45 dakika maçı bu tarafa çevirebilirdik. Geçiş hücumlarında kaliteye ihtiyaç duyduk. Skor yapamadık. Oyunun ikinci yarısında da çok basit taçtan gol yedik ve bir de baskı hatası ile 2-0 geri düştük. Bir penaltı kazandık, kaçırdık. Sonra bir gol bulduk. Ekonomik olarak Kocaelispor'un yarısı kadar değiliz ama oyuncularımın oyunundan memnunum. O kadar tehditkar oynadık ki Kocaelispor 5'li savunmaya döndü. 4 haftadır kazanamıyorduk. Burası bizim için fırsattı. Şartlar da oluşmuştu. En kötü berabere biterdi. Bunun için çok üzgünüm. Kalite anlamında eksiklik hissettik. Kocaelispor'u tebrik ederim. Başarılar dilerim. Burası önemli bir futbol şehri. Kadro kalitesi var. Oyuncu kalitesi iyi olduğu zaman benim gibi çok taktiksel detaylarla uğraşmaya gerek yok" sözlerini kaydetti.

 

"Ben tutkulu antrenörüm, bana edilen küfürleri duymuyorum"

Saha içindeki hareketlerine Kocaelispor taraftarının gösterdiği tepkilerin hatırlatılması üzerine Koşukavak, "Ben duymuyorum onları. Ben işime odaklanıyorum, profesyonelim. Tribünlerde ne olduğunu bilmiyorum. Ben anı yaşayan, tutkulu antrenörüm. Arkamdakilerin bana küfür ettiğini duymuyorum. Boluspor beni sahadaki organizasyonu yapayım diye getirdi. Arkadaşları duymadım" diye konuştu

"Hakem kararlarını bir standarda oturtamıyoruz"

Hakeme itirazdan gördüğü sarı kartla ilgili olarak ise deneyimli teknik adam şu sözleri ifade etti: "Klasik bir söz vardır; 'Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum' diye. Konuşmuyoruz da ne oluyor? Gerçi konuşuyoruz da bir şey olmuyor. Hakem arkadaş biraz deneyimsiz bu ligde. Dördüncü hakem 3. Lig'de 4. hakemlik yaptığını zannediyor. İletişim problemimi var. Bugün bize olur. Yarın başka takımlara. Arka arkaya 3-4 faul oldu. Hakemlerle ilgili şahsi düşüncem; bir standarda oturtamıyoruz. Futbol camiası olarak bazen haksızlık da yapıyoruz. Onlar da insan ama 3-4 faul var birbirine çok benzer ve farklı kararlar var. İtiraz ettim. Ama iletişimi o kadar kötü ki; 50 yaşında insanım. Çocuk azarlar gibi konuştu. Bende 'İşine bak' dedim. Nasıl yaklaşırsanız öyle cevap alırsınız. O da gitti içeriye şikayet etti. Tek güçleri o zaten. Ben itiraz edince sarı kart verdi. Çok takılmamak lazım. Akıllı insan kontrol edebileceği şeylerle uğraşır. Ben hakemleri kontrol edemeyeceğimi bildiğim için oyuncularıma odaklanıyorum" dedi.

Amaral bizde olsa ilk yarı 2-0 olurdu"

Koşukavak sözlerini şöyle tamamladı: "Benim için rakip fark etmiyor. Ben kazanmaya oynarım. Bundan sonra da Boluspor kazanmaya oynayacak. Biraz zamana ihtiyacımız var. Bu dönemde bizde oynayanlar şanslı. Kazanacağız; ne gerekiyorsa onu yapacağım. Devre arasına kadar gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Ofansif oyuncu alabilirsek Kocaeli'den iki oyuncu bizde olsaydı ilk 45 dakika 2-0 olurdu. Mesela geçiş hücumunda bir Amaral, mesela bir Candeias... Biz oyunu sol taraftan oynadık, sağ tarafa hiç top gelmedi. Kocaeli orada kilitlendi. Kocaeli o tarafta oynayamadı. Candeias ondan sinirlendi. Ben topu o tarafa getirmedim ki. Kocaelispor 45 dakikada hiç üretken değildi. Ama ben sola yönlendirip sağdan kazandığım toplarla çok geçiş yaptım. Biraz daha geçişleri doğru kullansaydık öne geçerdik. 30. dakika falan Furkan vurdu, Harun kurtardı. Onlardan biri gol olsa Kocaeli gibi beklentili takım türbülansa girerdi. Ben onu aradım ama nasip değilmiş olmadı." 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu ISQ8E