BU MAÇ HAZMETMESİ ZOR BİR MAÇ

BU MAÇ HAZMETMESİ  ZOR BİR  MAÇ

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında kendi sahasında karşılaştığı Adanaspor'a 2-0 yenilen Boluspor'un Teknik Direktörü Turgay Altay, ligin ilk maçını kaybetmeyi hazmetmekte güçlük çektiğini söyledi.

12.08.2023

 Adanaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, mağlubiyetin çok acı verici olduğunu ifade etti.

Bu mağlubiyeti hazmetmekte güçlük çektiğini belirten Altay, "Aslında son söyleyeceğimi ilk söyleyerek başlıyorum. İlk maç, kendi evimizde maçı kazanıp yolumuza devam etmek isterdik. İşin bu tarafını hazmetmesi zor." diye konuştu.

Altay, bu karşılaşmada, lige hazır olmayan 2 takımın mücadele ettiğini dile getirerek, "Fiziksel olarak rakibimiz de biz de lige hazır değiliz. Sayısal olarak antrenman eksikliği olan birçok oyuncu var. Bu durumda bir eşitlik söz konusu." ifadesini kullandı.

Boluspor olarak oyunun devam etmesi yönünde mücadele ettiklerini de sözlerine ekleyen Altay, şunları aktardı:

"Oynamamız içinde topun oyunda kalma süresinin artıyor olması gerekiyor. Fakat maçın genelinde de rakip kendi fiziksel gücünden dolayı çok fazla topun oyunda kalmasına izin vermedi. Hakemler de buna sağ olsun rakibin her pozisyonda diri kalmasına, dinlenmesine vesile oldular."

Altay, kendisinin Boluspor ile yeni bir oyun kültürü inşa etmeye çalıştığına da değinerek, şunları söyledi:

"Sonuçta ilk maçların telafisi var. Ben bir oyun inşa etmeye çalışıyorum. Bir oyun kültürü. Bunun içinde iyi şeyler de var. Ama yapmamız gereken şeyler de var. Bu oyun kültürünü inşa edip özellikle iç sahada çok dominant, agresif ve maç kazanma odaklı bir takım yaratacağız. Ben hem takıma hem de oyuncularıma güveniyorum. İlerleyen haftalarda maç kazandıkça, öz güvenli halimiz arttıkça, olumlu sonuçlar olacağını düşünüyorum. Ama bu maç gerçekten hazmetmesi zor bir maç olarak duruyor."

Taratar

Taratar
2023-08-13 23:22:01

Bugüne kadar oynandığı 1lig TFF bazı takımların hazır olmadığı gibi bizde dahil yenilgiden kurtulamadı her sene senoryo aynı takımın başına iyi adam ne gelecek diye beklerken ismi sadece Manisa takımını çalıştırmak olup ileri günler için bir yeşil ışık yakmamiştir acaba bu durum neden bu duruma geliyor başkaları gelipde çok para istiyorlar gene bu sene ligde kalalım o yeter hesabı yapılıyor gini görüntü vermektedir

Taraftar

Taraftar
2023-08-12 20:47:42

Hoca seni dinleyelim Boluspor'a gelen hocalarida çok dinledik hep aynı senoryo hepsi demi aynı karakteri çiziyor bu takımın başına Serhat hoca vardı hepinizden iyi hocalık yapar ne sizinden çektiğimiz takımın başına iyi hoca gelmezmi bu takım aynı çizgi üzerinde devam ederse ilk düşecek takım biz oluruz bir an toparlanmasi lazım yoksa tehlike çanları çalmaya başlar bizden demesi

Nihat Ercan

Nihat Ercan
2023-08-12 09:27:49

90 dakikanın 60 dakikasını kendi sahamızda,; 60 dakikanın 30 dakikasını da stoperler ve kalecinin paslaşması ile geçirdik. Stoperler oyun kuramıyor, orta sahadan oyun kurmak için kimse yanaşmıyor, kalecinin önde oynaması da dezavantaj oluşturuyor. Rakibin oynaığı oyunu bizim oynamamız gerekirken, sanki deplasman takımı gibi 1 puana çıkmış havasındaydı takım. Rakibe baskı oluşturamadık. Yeni nesil td'lerin sorunu şu bence; göreve geldikleri takımlarda ilk demeçleri kendi oyun kültürümüzü oluşturup sahaya yansıtacağız şeklinde, tamam da senin kulübünün bütçesi belli; Xavi, İniesta tarzı oyuncun yok ki, kiminle ne felsefesi oluşturacaksın? Çözüm; 90 dakika koşan dinamik, rakibi bozan ve kaleye bol şut çeken, fizik gücü yüksek genç oyunculardan kurulu takım oluşturmak. Hocaya şunu sormak lazım, hani rakibin dinlenmesine hakem müsade etti dedi ya; senin kalecin ve stoperlerin ne yaptı acaba? Devamlı aralarında paslaşıp oyunun kalitesini ve temposunu düşüren onlar değil miydi? Adanaspor'u tebrik ederim, bizim oynamamız gerektiği gibi oynayıp güzel bir ders verdiği ve ilk haftadan şapkayı önümüze koyup düşünmemizi sağladığı için...

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu K6NHE