Boluspor Bolulular için ne ifade ediyor?

Boluspor Bolulular için ne ifade ediyor?

Muharrem Hoca yazdı..

15.07.2024

Boluspor olağanüstü kongresini geçtiğimiz hafta yaptı. Başkan Sayın Savaş Abak, slayt eşliğinde Boluspor’un ekonomik tablosunu gözler önüne serdi. ‘Boluspor’ un kurtuluşu şirketleşmedir’ diyerek, bu hali ile yaşamasının çok zor olduğunu ifade etti.

Sayın Başkan, daha öncede sormuştu. Bu kongrede ise konuşmasında üzerine basa basa ‘Boluspor Bolulular için ne ifade ediyor?’ diye tekrar sorarken, Boluspor’un maddi ve manevi olarak yalnız bırakılmasının cevabını arıyordu.

Öncelikle şunu söyleyeyim, Sayın Başkan’ın dediği gibi bu ekonomik tabloda Boluspor ve Boluspor gibi kulüplerin yaşaması çok zor. Yani her şeyin başı para! Bunu anlarız da…

Ama ama amaaaaa!

Boluspor’ dan MANEVİ olarak KOPUŞLARIN sebepleri ne ola?

***

Şöyle bir geçmişe doğru gidelim mi?

Hani 3. Ligin kapısından amatör kümeye düşme noktasına kadar geldiğimiz, sonrasında ise 2010- 2011 senelerine kadar olan yükselme zamanını…

İşte bu zaman diliminde, ‘Bir kulüp nasıl yaşar?’ diye sorulduğunda, tüm Türkiye Boluspor’ u pek çok anlamda model olarak görüyordu.

Kalıcı gelir kaynakları bulunuyor, tesisleşme için adımlar atılıyor, kurumsallaşma adına küçük küçük çalışmalar yapılıyor, alt yapı geliştiriliyor; Emre Kılınç, Samet AkaydınUmut Meraş, Yasin Dülger gibi oyuncular bulunuyordu.

Transferler sadece gelen hocaların eline bırakılmıyor, menajer aracılığı ile alınacak futbolcular bile seyrettirilmiş olan futbolcular arasından seçiliyordu.

Ortak akıl vardı. Doğru yönetme anlayışı ile sportif başarılarda peş peşe geliyordu.

***

Eğer Başkan Sayın Abak’ın, ‘ Boluspor, Bolulular için ne ifade ediyor?’ sorusu işte bu zamanlarda sorulmuş olsaydı…

‘Mutluluk’ cevabını alabilirdik, ‘birliktelik’ cevabını da, ‘Dayanışma, kucaklaşma, yakınlaşma’, ‘ Güven’  ve ‘Samimiyet’ cevabını da…

Anlayanlar için az bir şey midir bu değerler?

İşte bu duygular ile atanmışlar seçilmişler bir araya gelebiliyorlar, maddi olarak doğrudan para bulamasalar da para bulmak için dolaylı yollardan kaynak sağlamaya çalışıyorlardı.

Maddi destek için kapılarına gidilen iş insanları ve esnaf ise ‘Yaptığımız yardımların, doğru yöneticilik, doğru transferler ile doğru bir şekilde kullanılmasından mutlu oluyoruz’ diyorlar, huzurlu bir şekilde destek veriyorlardı.

İşte bu birliktelik ve kulübü güzel yönetme anlayışı ile tesisleşmede geldi, sportif başarılarda.

***

Dün, Boluspor Türkiye‘ye  ‘Bir kulüp nasıl doğar?’ göstermişti.‘ Bir kulüp nasıl yaşar?’ onu da gösterdi.

Bugünlerde ise ne yazıktır ki, ‘Bir kulüp nasıl batar?’ durumuna geldik. Şimdi de ‘Bir kulüp nasıl kurtulur?’ sorusuna cevap arıyoruz.

Sayın Başkan da, gerek yalnız bırakılmanın verdiği duygu ile biraz sitemli olarak, gerekse yeni çıkılan yolda sağlam adımlar atabilmek için‘ Boluspor, Bolulular için ne ifade ediyor?’ diyerek soruyor.

Bu konu ile ilgili pek çok şey yazılabilir, söylenebilir. Ancak birkaç örnek verecek olursam;

2010 tarihinden bu yana, Boluspor artık kucaklaştırmak vasfını kaybetti, hep böldü. Eski başkanları ve yönetimleri geçtim, camiayı birbirine hasım etti, düşmanlaştırdı.

Boluspor, Büyük Camii önünde dilenen, Karaçayır’ da bulunan tesislerde para dağıtan bir yer olarak göründü.

Boluspor, parti içi ve parti dışı siyasetin eğlencesi olarak değerlendirildi.

İşte bu nedenlerledir ki, camia da BİRLİKTELİK ve DAYANIŞMA ve de AİDİYET RUHU oluşmadığı için Boluspor’ da Bolulular için bir şey ifade etmez hale geldi.

Başkan Sayın Savaş Abak’ da, ‘‘Boluspor, Bolulular için ne ifade ediyor?’ noktasına…

Kısacası, isminin başına başka bir isim konulmasına bile tahammül edemediğimiz Boluspor, önce etrafını, sonra kendini tüketti.

Şimdi de ‘Boluspor nasıl kurtulur?’ sorusuna cevap bulmak için ŞİRKETLEŞME yolu seçildi.

Ancak ‘Şirketleşmiş olsak dahi Boluspor hala daha hepimizin’ mesajı vermemiz için camia ile gönül bağı kurmak önemli. Bu gönül bağını kurmak da sayın başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevi.

***

Boluspor’u ve camiayı yakından bilen bir kişi olarak, Sayın Abak Başkan’ın ‘Boluspor, Bolulular için ne ifade ediyor?’ sorusuna, hiç kimseleri töhmet altında bırakmadan, suçlu değil, doğruya ulaşmak ve geleceğe ışık tutmak için bir geçmiş muhasebesi yaparak ve tarihe not düşmek amacıyla görüşlerimi ifade ettim.

Bana doğru gelen, başkalarına yanlış gelebilir bunu belirteyim. Eğer yanlışımız varsa gülüp geçiniz efendim.

Boluspor Kulüp Başkanı Sayın Savaş Abak’ı ve yeni yönetim kurulu üyelerini samimi duygular ile tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Ahmet özdemir

Ahmet özdemir
2024-07-16 22:15:11

ARTIK FETÖ İFADE EDİYOR MUHARREM HOCAM MAALESEF..

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu AM46M