“Bir iş adamı 15-20 kişiyle mahkemelik olmaz”

“Bir iş adamı 15-20 kişiyle mahkemelik olmaz”

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında kulübün mali yapısının yanı sıra birçok konuda açıklamalarda bulundu.

29.05.2023

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında kulübün mali yapısının yanı sıra birçok konuda açıklamalarda bulundu. Başkan Abak, göreve geldiklerinden bu yana kırmızı beyazlılara verdiği paranın 50 Milyon Türk lirasına yaklaştığını açıkladı.

Abak, Bolupor’un şuanda 14 milyon borcu olduğuna dikkat çekerek; “Boluspor'un çok büyük sıkıntıları yok. Eskiye ödenecek bir borçta kalmadı. Kulübün 14 milyon borcu var. Ama her sene elli, elli, elli, elli. Bunu kaldıracak güç ne yazık ki bende de yok” dedi.

 

“Kimse bu parayı bugüne kadar Boluspor kulübüne vermedi”

Başkan Abak, 2022-2023 futbol sezonunda yönetim kurulunun kırmızı beyazlılara 15 milyon lira katkı yaptığının altını çizerek; “Sadece bu yönetim kurulundaki arkadaşların, Boluspor'a katkısı nakit ve gayri nakdi 15 milyon. Beni yanlış anlamayın arkadaşlar. Kimse bu parayı bugüne kadar Boluspor kulübüne vermedi. Bakın buradan kimseye kötü bir şey söylemiyorum. Bunlar olmuş yaşanmış bitmiş” şeklinde konuştu.

“Bir iş adamı 15-20 kişiyle mahkemelik olmaz”

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, artık Bolu’da kişisel egoları bırakıp herkesin birleşmesi gerektiğine vurgu yaparak; Hiçbir iş adamı, akıllı mantıklı bir iş adamı 15-20 kişiyle mahkemelik olmaz. Yani Boluspor'un bir geleceği olacaksa burada artık kişisel egoları bırakıp burada herkesin birleşmesi lazım. Beni yanlış anlamayın, koskoca Eskişehirspor BAL ligine düştü. Bursaspor geçenlerde berabere kalamasaydı bir alt lige iniyordu. Evet, biz de istiyoruz süper ligi. Onun için zaten bu kadar emek var” dedi.

“Bir başkan her sene cebinden 50 milyon TL veremez”

Başkanların her sene kulübe 50 milyon Türk lirası verecek gücünün olmadığını işaret eden Abak; “Bir başkan her sene cebinden 50 milyon TL veremez. Çünkü bizim de o kadar gücümüz yok. Tabii arkadaşlar yani az önce de söyledim. Ya Başkan niye oldun. Yani bunu 10 sene önce de yaptım. Kimse almadı. Gene geldi. Gene kimse başkan adayı olmadı” ifadelerini kullandı.

“Benim verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL”

Başkan Abak, kulübe yaklaşık 50 Milyon Türk Lirası verdiğini hatırlatarak; “Arkadaşlar ben her sene cebimden 5-10 milyon vereyim, bağışlayayım. Hiç sıkıntı yok yönetici arkadaşlar da var. Onlar da 300-500 versin. Hepsi verdi. Yani toplarsak bizim 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borcumuz var. Hiçbir mahkememiz yok. SSK, stopaj, vergi, hiçbir borcumuz yok. Boluspor'un şu anda çok derdi, tasası yok. Ama tekrar söylüyorum. Arkadaşlarının verdiği parayı söylüyorum. Ben bunu anlatacağım. Yani benim verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL” dedi.

“Daha enerjik daha güçlü bir yönetim varsa da bizim hesabımız, kitabımız hep açık”

Daha güçlü bir başkan ve yönetim kurulu oluşturulursa her şeyin şeffaf olduğunu dile getiren Başkan Abak, “Arkadaşlar bir çözüm getirmek lazım. Yani orada bir iki tane bizim çözüm önerilerimiz var. Ama daha enerjik daha güçlü bir yönetim varsa da bizim hesabımız, kitabımız hep açık. Sıkıntımız yok. Yani bu kulüpler bizim gibi orta biraz üstü kulüpler her sene eksi 50 milyon yazar. Bu reklamlar toplanırsa yani her sene 27-30 milyon TL para toplanırsa matematik her şeyi doğru söylüyor” şeklinde konuştu.

“Boluspor'un çok büyük sıkıntıları yok”

Kırmızı beyazlı kulübün çok büyük sıkıntıları olmadığını sözlerine ekleyen Abak: “Yani burada çok yanlış hesaba gerek yok yani. Boluspor'un çok büyük sıkıntıları yok. Eskiye ödenecek bir borçta kalmadı. Kulübün 14 milyon borcu var. Ama her sene elli, elli, elli, elli. Bunu kaldıracak güç ne yazık ki bende de yok. Benim söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

 

Haber: Burhan Yeşiltaş

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu M312P