ASKF’DEN GÖRKEMLİ GECE

ASKF’DEN GÖRKEMLİ GECE

Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Bolu’da Amatör Spor’a hizmet edenleri unutmayıp vefa gecesi düzenledi.

21.06.2022

Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Bolu’da Amatör Spor’a hizmet edenleri unutmayıp vefa gecesi düzenledi. ‘Ah de Vefa Gecesi’ adı altında düzenlenen geceye amatör kulüp temsilcileri, mevcut yöneticiler ve kulüplerle özdeşleşmiş isimler katıldı. Gecede bir çok isme Bolu amatörüne yaptıkları katkıdan dolayı plaket takdimi yapıldı. 

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Bolu’da yıllarını amatör spora vermiş ve hizmet etmiş birçok kişi ASKF’nin onur gecesi ile bir araya geldi. Yıllardır birbirleriyle görüşmeyen ve ayrı kalan amatör spor duayenleri ASKF’nin gecesinde bir araya geldi. Başkan Cemaletin Metin ve Yönetim Kurulunun misafirleri olan geçmişte Bolu amatörüne hizmet edenler kendilerinin hatırlanması için Cemalettin Metin ve ekibine teşekkür etti.

Hilton Otel’de düzenlenen geceye Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Boluspor’un eski başkanlarından Necip Çarıkcı, Emin Semercioğlu, Bolu Gençlik Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, Bolu İl Genel Meclisi Üyeleri, Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri, Amatör takımların kurucu başkanları ve amatöre gönül veren birçok isim katıldı.

“Hedefimiz yediden yetmişe herkese spor yaptırmak”

Gecede ilk konuşmayı Futbol İl Temsilcisi Hasan Aksay yaptı. Aksay hedeflerinin herkese spor yaptırmak ve iyi nesiller yetiştirmek olduğuna vurgu yaparak: “Hedefimiz yediden yetmişe herkese spor yaptırmak. Yapılan sportif faaliyetleri sayısal olarak sporla ilgili yatırımlarla ilgili bilgileri, amatör spor kulüpleri başkanı Cemalettin başkan sizlere anlatacak. Değerli dostlar başarı birlikten doğar. Birlikte güçlenir, bizler zayıf düştüğümüz noktalarımızı biliyoruz. Tüm planlarımızı buna göre yaptık, ancak hedeflere ulaşmakta sizleri yanımızda görmek isteriz. Sizlerin tecrübeleri yolumuzu kısaltacak, hedeflerimize daha da kısa sürede ulaştıracaktır. Var olan birliğimiz daim olsun. Amatör güzelliği içerisinde amatör ruhuna şahsım spor kulüplerimiz ve amatörlük paydaşları adına hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

“İlk günkü heyecanla göreve devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Aksay’ın ardından Bolu Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cemalettin Metin söz aldı. Göreve geldikleri ilk günden bu yana heyecanlı bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Bizler gönüllülük esasına göre Bolu’ya ve ülkemiz amatör sporuna katkı sağlamaya çalışan yöneticiler olarak, bugün burada Amatör Spora geçmiş dönemlerde başkan, yönetici, antrenör, hakem ve sporcu olarak hizmet etmiş büyüklerimizi hatırlamak ve onların amatör spora katkılarını anmak adına bir gece düzenlemeyi düşündük. Bu gece de bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara şahsım ve federasyonum adına teşekkür ederim. Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun 36. Yıl dönümünde geçmişten bu yana merhum Doğan Öner, merhum Bahattin Fidan, Necdet Aydoğdu, Naci Parlak ve Zekeriya Gökmen ve tüm kurumlarda görev yapmış arkadaşlarımıza minnet şükran anıyoruz. Büyük ailemizin Başkan ve Yöneticileri başta olmak üzere Amatör Spor camiamızın bugünlere gelmesinde emekleri olan tüm amatör başkan ve yöneticilerine saygı ve sevgilerimi iletiyor, ilk günkü heyecanla göreve devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Metin, federasyonun tesisleşme anlamında çok büyük adımlar attığını belirterek;  1986 yılında merhum Doğan Öner başkanlığında kurulan federasyonumuzun o yıllarda toplantı yapacak ne bir odası ne bir sandalyesi vardı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda tahsis edilen bir odadan, bugün Karamanlı Mahallesinde bir dairesi, Karaçayır Amatör Sahaları yanında 600 metrekare bir sporcu evine sahip, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesislerin Federasyonumuza kazandırılmasında, 16 yıl federasyon Başkanlığımızı yapan Naci Parlak’ın çok büyük emekleri olmuştur. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Federasyon binamızın alınmasında o dönem Belediye Başkanımız Yüksel Ceylan’a, Konfederasyon Başkanımız merhum Orhan Sak’a ve Karaçayırdaki binamızın yapımında dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Siyasi Parti yöneticilerimize, Milletvekillerimize, Bakan Yardımcılarımız ve o dönem görev yapan Sayın Valilerimize Federasyonumuz olarak teşekkür ederim. Bizler bugün burada olimpik ölçülerde yüzme havuzu, 3 bin kişilik kapalı spor salonu, uluslararası ölçülerde atletizm pisti, kamp eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, tenis kortları, cimnastik salonu, kayak merkezi, şehir merkezine 5 adet amatör futbol sahası, iki ilçemiz dışında tüm ilçelerimize sentetik futbol sahaları ve kapalı spor salonları ile gençlerimize spor alanında iyi bir gelecek hazırlamak için Valimiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle beraber büyük çaba ve gayret içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Bolu’da her yıl 15 bin sporcumuz spor yapmaktadır”

Metin, Bolu’da her yıl yaklaşık 12500 sporcunun spor yaptığını sözlerine ekleyerek; “İlimizde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine üye 34 adet kulüp bulunmakta olup, üye olmayanlarla beraber ilimizde yaklaşık 65 adet kulüp faaliyet göstermektedir. Bu kulüplerde yıllar içinde farklılık gösterse de futbol sahaları ve spor salonlarında 15 bin sporcumuz bu tesislerde spor yapmaktadır. Karaçayır futbol sahalarında yaklaşık her yıl 2500 sporcu faaliyetleri sürdürürken yıllar içinde her sene 6-7 kategoride Türkiye Şampiyonluğuna ev sahipliği yapmaktayız. İlimiz spor turizmi açısından Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olup, her yıl yaklaşık 150 adet futbol takımı ilimize kamp yapmaya gelmektedir. Bunun dışında güreş, atletizm, basketbol, cimnastik, kayak gibi değişik branşlarda Milli Takım Kamplarını ilimizde yapmaktadır. Bu nedenle daha çok spor yatırımına ihtiyacımız vardır. Ben burada ayrıca ilimizin yetiştirdiği değerli spor adamı Cimnastik Federasyonu Başkanımız Suat Çelen’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Amatör Spor Kulüplerine daha fazla katkı vermek gerekiyor”

Metin ardından ise Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir söz aldı. Özdemir, malzeme anlamında amatör takımlara destek verdiklerini aktararak şöyle konuştu: “Amatör spor kulüpleri biraz geride bırakıldı. Bizden öncede bizim dönemimizde de, biz ilk geldik maddi anlamda çok ciddi bir katkı verdik ama daha sonra onu sürdüremedik. Malzeme konusunda bu yıl bütün kulüplerimizin malzemesi konusunda ciddi bir katkı verdik ama tabi bu katkıya baktığımız zaman iki tane sonuçta profesyonel takımımız var. Bir Bolu Belediyespor Voleybol Kulübümüz var Sultanlar Liginde birde Bolusporumuz var. Tabi spor deyince iki kulübümüz aklımıza geliyor ama şehrin bütün kaynaklarını %99’da bu iki tane kulüp götürüyor. Aslında Amatör Spor Kulüplerine daha fazla katkı vermek gerekiyor. Bu şehrin insanlarına, bu şehrin takımlarına, bu şehirde yaşayan insanlara daha fazla katkı vermek gerekiyor”

“Tesisleşme anlamında ciddi mesafe kat ettik”

Gecede son konuşmayı Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara yaptı. Çilkara, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak tesisleşme anlamında ciddi mesafeler kaydettiklerini belirterek; “Vefa İstanbul’da bir semt diyorlar ama sadece sem değil. Vefa gerçekten bu gece hem başkanlığın böyle bir programı düzenlemesiyle hem de siz değerli dostların bu programa iştiraki ile bir vefa gösteri sunmuş olundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak geçtiğimiz 3 yıl içinde 2 yıl pandemi sürecinde spor faaliyetleriyle ilgili çok ciddi spor faaliyetleri yapabildiğimizi söyleyemeyiz. Ancak bu 2 yıl içinde fiziki şartları iyileştirmek adına gerçekten çok ciddi anlamda yatırımlar yaptığımızı ifade etmek isterim. Özellikle ilçelerimizde Mengen’de, Mudurnu’da, Yeniçağa’da, Seben’de, Gerede’de bu anlamda gençlerimizin en güzel şekilde tesislerimizden istifade edebileceği imkanları sunabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

Gece, plaket töreni ve pasta kesimiyle sona erdi.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu W4ART