AMATÖR TAKIMLARA BÜYÜK MÜJDE

AMATÖR TAKIMLARA BÜYÜK MÜJDE

Bölgesel Amatör Lig ve Bolu 1.Amatör Lig 2 yılı aşkın sürenin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da başladı.

12.11.2021

Bölgesel Amatör Lig ve Bolu 1.Amatör Lig 2 yılı aşkın sürenin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da başladı. Geçtiğimiz günlerde görkemli bir açılışın ardından Karaçayır’da futbol tekrar start aldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bolu Başkanı Cemalettin Metin, amatör lig hakkında açıklamalarda bulundu.

Bolu ASKF Başkanı Metin, amatör ligde mücadele eden takımlara müjde vererek; “Hem ayni hem nakdi yardımlar önümüzdeki günlerde takımlarımıza sunulacak. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Turnuvalar düzenledik”

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle uzun süredir turnuva yapmadıklarını ancak salgının seyrinin biraz hafiflemesinin ardından turnuvalar düzenlediklerini dile getiren Metin; “Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıla yakın sadece futbol değil Türkiye’deki spor müsabakaları yapılamıyordu. Ama biz bu dönemde pandeminin azaldığı bu dönemde Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın katılımıyla burada minikler yaz’a merhaba turnuvası düzenledik. Bu turnuvada da yaklaşık 600 öğrenciyi 1 hafta boyunca bu turnuvada çocuklarımıza spor yaptırma şansını yakaladık. O dönemde çocuklarımızın hem ruhsal hem de bedensel gelişimlerini sağlamak amacıyla böyle turnuvalar devam etti. Birde 29 Ekim’de tekrar Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri doğrultusunda bir turnuva daha düzenledik” dedi.

“Kasım ayı başında ligleri başlattık”

Liglerin Kasım ayının başında başladığına vurgu yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bolu Başkanı Cemalettin Metin; “Bölgesel Amatör Lig bütün Türkiye’de 31 Ekim’de başladı. Bizde kulüplerle yaptığımız istişareler doğrultusunda yaptığımız toplantılar sonucunda amatör ligimizi 7 Kasım’da başlatmayı uygun gördük U16 ligiyle beraber. 6 Kasım’da U16 Ligi, 7 Kasım’da da Bolu 1.Amatör Ligini başlattık” şeklinde konuştu.

“Takımlarımızın hepsi çok hevesli”

Bolu 1. Amatör Ligde 11 takımın mücadele ettiğini aktaran Metin; “Bu durumda yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bir açılış töreni düzenlemek istedik. Bu doğrultuda bütün Bolu protokolüne davetiyelerimizi verdik. Kulüplerimizin de katılımıyla güzel bir açılış oldu. Eksikliklerimizi biliyoruz. İleri dönemlerde de bu eksiklikleri gidermek amacıyla daha çok çalışıp bu eksiklikleri tamamlamaya çalışacağız. Bolu Amatör Ligi’ne 11 tane takımımız katıldı. İki tane takımımız Bölgesel Amatör Ligde Yeniçağaspor ve Gerede 1970 FK. İkinci hafta maçlarını oynadılar. Amatör ligde de 1.hafta maçlarımız oynandı. İyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorum. Takımlarımızın hepsi çok hevesli. İyi çalışıyorlar. Sahalarımız zaten müsait. Akşam saat 22-23’e kadar idmanlar devam ediyor. Müsabakalarda genelde Pazar günleri koyuyoruz. Takımlarda çalışan arkadaşlarımız olduğu için Cumartesi gününe koymuyoruz. Cumartesi günü yaş gruplarıyla beraber müsabakalar devam ediyor” dedi.

“Hem ayni hem nakdi yardımlar önümüzdeki günlerde takımlarımıza sunulacak”

Amatör ligde mücadele eden takımlara müjdeler veren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bolu Başkanı Cemalettin Metin “Biz seçimden sonra yeni yönetimle beraber ilimizde bulunan siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, daire müdürlerimize, Belediye başkanımıza hepsine ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerdeki amacımız, Bolu’daki amatör sporu daha ileriye götürmek adına tüm birimlerin katıklılarını sağlamak. Bu nedenle özellikle Belediye Başkanımız ve İl Özel İdaresinin katkıları bu konuda çok yüksek. Bu konuda ben İl Özel İdaresine ve Bolu Belediyesine şahsım ve yönetim kurulu adına buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Hem ayni hem nakdi yardımlar önümüzdeki günlerde takımlarımıza sunulacak. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu L1HHR