ALTYAPIDAN A TAKIMA SÜREKLİ YETENEKLER KAZANDIRMALIYIZ

ALTYAPIDAN A TAKIMA SÜREKLİ YETENEKLER KAZANDIRMALIYIZ

U17 antrenörü Serdar Türk, aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni. Yetiştirdikleri oyuncularla ilgili olarak, “hayatlarına dokunmuş olduğumuz oyuncuların başarılı olarak bir yerlere gelmeleri bizleri mutlu edecektir” diyor.

09.04.2018

U17 antrenörü Serdar Türk, aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni. Yetiştirdikleri oyuncularla ilgili olarak, “hayatlarına dokunmuş olduğumuz oyuncuların başarılı olarak bir yerlere gelmeleri bizleri mutlu edecektir” diyor.

 

 

14 Mart 1982 Bolu doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Bolu’da tamamladım. İlkokulu Sakarya’da, orta ve liseyi İzzetbaysal Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Evliyim iki çocuğum var, Mehmet Efe ve Zeynep Ela isminde.

 

BOLUSPORLA TANIŞMA

Boluspor’la 9 yaşımda tanıştım, Altyapı seçmeleri vardı, 1991 yılı, seçildik, yaklaşık 20 yaşına kadar belirli aralıklarla altyapılarda oynadım. Okulum nedeniyle 17 yaşında okula asılalım düşüncem ağır basmıştı ancak 1999 depremi mağduru olduk. Okulumda uluslararası ilişkiler bölümünde okumak istemiştim ama depremin getirdiği yaralar, sporu bırakamamamız daha sonra üniversite seçimi zamanında beden eğitimi bölümünü seçmeme etken oldu. Bolu AİBÜ’ne girdim 2000’de, 2004’de de mezun oldum. 2007’ye kadar antrenörlük ana bilim dalında yüksek lisansımı tamamladım, beden eğitimi öğretmeniyim, 2005’te Düzce’ye atanmıştım. 2010’da Bolu’ya tayinim çıktı.

 

HER YAŞ GRUBUNDA GÖREV ALDIM

İlk hedeflerimde futbolcu olmayı istemiştim ancak üniversite yıllarımda tercihimi futbol antrenörlüğü olarak gerçekleştirdim. Başlangıç yerim kendi kulübüm Boluspor ve Bolulu olmam benim için bir avantajdı. 20112de başladım, 27 yaşımda ilk göreve Necip Başkanım zamanında başlamıştım. O zaman u11 ve U12 yaş gruplarının oluşumu bana verildi, hatta şimdiki yaş gruplarımızdan U15 – U16’daki bazı oyuncularımız benim seçtiğim oyuncular, hala devam ediyorlar.

Daha sonra iki sene 6 yaş gruplarında çalıştım, 13 yaş grubu verildi, aslında şu ana kadar 13, 14, 15, 16, 17 yaş gruplarının hepsinde görev aldım. 3 sene önce Akademi Ligi’ne başladım şu andaki U21 grubu, o sene ligi 2. Olarak bitirdik, ikinci senemde 2001 yaş grubuyla Gençlerbirliği ile play-of finali oynadık o maçı penaltılarla kaybettik. Geçen sene 13 yaş grubunu istedim, 1. Turda şampiyon olduk, geçen senenin şampiyonu Altınordu’yla berabere kaldık ve ilk dört şansımız son maçta gitti.

 

HEDEFLERİM VAR

Hedeflerimden biri çalıştırdığım grubu Türkiye Şampiyonası’na götürmek. Ne yazık ki üç kez bunu elde edemedik, kıl payı kaçırdık ama hedefimiz artık gitmek.

Sezon başında Metin başkanımız ve Adil başkanımızla görüştüğümüzde U17 takımı almam söylendi, aslında hepsi bildiğim çocuklar. Bu yaş grubu yaklaşık 11 yaşından beri benim tanıdığım oyuncular, iki oyuncu haricinde. Mustafa Esmer hocamla beraber göreve başladık. Sağ olsun, katkıları çok büyük. Sezon başından beri beraber çalıştığımız Mustafa Esmer hocama teşekkür ediyorum. Çocukları sezon başından devre arasına kadar zihinsel ve fiziksel olarak toparlamak için çok çaba sarf etti. Gelişen ve değişen oyuncularımızın üzerinde emeği büyük.

 

1.DEVRE SONUNDA HEDEFİ TUTTURDUK DİYEBİLİRİM

Sezona başlarken, çocuklarla hedef koyduk, ligi ilk üç içinde bitirmek konusunda ve sezon içinde de yukarıya oyuncu vermek konularında. Bu isteğimizi 1. devre sonuyla bunu başardığımızı düşünüyorum. U21’e Erkan’ı verdik, Erkan Süer, devre arası kampında A takımla Antalya’ya da kampa gitmişti. Oldukça yetenekli bir oyuncu. Tunahan’ı U19 takımına verdik, daha önceki yıllarda ise kalecimiz Cengizhan’ı A takımına vermiştik. U17 Lig sıralamasında da 1. Devreyi iyi yerde bitirdik. Şimdi ikinci yarı için çalışıyoruz ve koyduğumuz hedeflere ulaşmak için uğraşı vereceğiz.

 

YUKARI OYUNCU KAZANDIRMAMIZ LAZIM

Başkanımızın ve yöneticilerimizin bizden istediği, yukarıya oyuncu kazandırmamız. Kaliteli ve yetenekli oyuncular vermek. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Ancak çocuklar için daha erken, grubumuzda iyi oyuncularımız da var, bunların da kendilerini geliştirerek daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Çocukların çok iyi çalışmaları gerekiyor, teknik ve mental olarak yaşları itibarı ile zor bir yaş grubundalar. Ergen dediğimiz 15, 16, 17 yaş grubu zor ve farklı bir boyut, öğretmen olmam sebebiyle çocuklarımızı oldukça anlamaya çalışarak eğitiyoruz. Yetenekli oyuncuları bu yaşlarda kaybetmek çok kolay ama kendilerini geliştiren, bizleri dinleyen, üzerine koyan çocuklar da başarılı oluyorlar. A takımda şu an oynayan Burak Asan da beraber çalıştığım, düzgün, karakterli, çalışkan bir çocuktu. Şu an A takımda oynuyor ve inanıyorum ki ilerleyen zamanda daha da başarılı olacaktır. Ne oldum demeyeceksin, keşkelerle de yaşamayacaksın, iyi çalışan mutlaka bir yerlere geliyor.

 

SAİT HOCA ALT YAPI KÖKENLİ

Sait hoca A takımımızda iyi başladı, iyi de gidiyor, iyi gideceğini de düşünüyorum. Kendisi de altyapı kökenli. Bu bakımdan şanslıyız. 16-17 yaş grubundan bir oyuncuyu bile A takımı kampına götürmesi önemli bir değer. Hem bizim ona, onun da bize katkıları olacaktır. Daha çok oyuncularımız var, yetenekli, zaman el verdiğince onları da değerlendireceğini düşünüyorum. Koordinatörümüz Cüneyt hocamız ve biz antrenörler, Sait hocayla iletişim halindeler. Sonuçta alttan gelecek oldukça yetenekli oyuncularımız var.

Hafta sonları kendi yaş gruplarımızın maçlarından sonra hafta içi değerlendirmelerimiz var. Bütün hocalarımız kendi maçlarını tüm hocalarımızın önünde anlatıyorlar. Değerlendirme yapıyoruz, eksilerimizi, artılarımızı tartışırız. Sürekli bir koordinasyonumuz var. Hocalar arası katkılar oluyor, olumlu, olumsuz. Bu göreve ilk başladığımdan itibaren ne zaman ihtiyacım olsa yılmaz Özen hocamın katkıları bende büyüktür.

 

TESİSLERİMİZ ÇOĞU KULÜPLERDE YOK

Yaklaşık 2011’den itibaren alt yapılarımız büyük bir gelişim içerisinde. Federasyon belki belli bir yere kadar destek ama kulübümüz, yöneticilerimiz bu konuda büyük destek oluyorlar. Bu sene örneğin iki deplasmana uçakla gittik, Elazığ ve Erzurum deplasmanlarına. Bu bizim için çok önemli, değer verildiğini hisseden çocuklarımız hem tecrübe kazanıyorlar, hem de Boluspor’un nasıl bir kulüp olduğunu daha iyi anlıyorlar. Otobüsümüz var, tesisler anlamında ise alt yapı hocalarımız, Metin Başkanımız, Adil başkanımız hep beraber çalışarak tüm tesislerimiz yenilendi. Çok iyi tesis yapımız var, sahaları kullanıyoruz ancak Gençlik Spor’un tesislerini belirli saat dilimlerinde kullanabiliyoruz. Altyapılarımızın kendi sahaları da ilerleyen zamanda mutlaka yapılacaktır. Futbol Okulumuzda 7 yaşından 13 yaşına kadar büyük saha görebilme şansı bulunmamaktadır. Dörtte bir sahadan çıktıktan sonra bu çocuklarımız, 14-15 yaşında büyük bir sahanın organizesini kavramakta sıkıntı yaşıyorlar. Altyapı tesislerimizin modernize edilerek yenilenmesi, Boluspor’un Türkiye’de çoğu kulübün önüne geçmesine vesile olmuştur. Dışarıda bulunan ve bu tesisleri gören yabancı hocaların Boluspor altyapısına bakış şekilleri de pozitif yönde değişti. Buraya kaliteli ve yetenekli oyuncuları yönlendirme hususunda fikirlerini belirttiler. Biz de onlara teşekkür ettik. 14 yaş gubundan 21 yaş grubuna kadar oyuncularımız var tesislerimizde, ortaokul ve lise öğrencileri. Barınma, yemek ve eğitimlerini yeterince alıyorlar.

Hayatlarına dokunmuş olduğumuz oyuncuların başarılı olarak bir yerlere gelmeleri bizleri mutlu edecektir. Altyapımızda çok değerli oyuncularımız var. Hep beraber sürekli iletişim halinde olarak daha büyük işleri başaracağız.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 2F75M