“ABDULLAH BAŞKAN NEDEN BÖYLE BİR HAREKET YAPTI BİLMİYORUM”

“ABDULLAH BAŞKAN NEDEN BÖYLE BİR HAREKET YAPTI BİLMİYORUM”

Kırmızı beyazlılarda mevcut başkan Abdullah Abat’ın istifasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın önderliğinde eski başkanlardan Savaş Abak’ta üzerine düşeni yapan isimlerin başında geliyor. Boluspor’a maddi manevi destek olan Abak, camiadaki son 4 haftalık durumu değerlendirdi.

13.05.2022

Ligde topladığı 44 puanla düşme hattının hemen üzerinde yer alan kırmızı beyazlılarda bütün camia Ankaragücü maçına kilitlendi. Boluspor’da tüm hesaplar Ankara’dan puan veya puanlarla dönüp, ligdeki konumunu sağlamlaştırmak.

Eski Başkan Savaş Abak; “Başkanlar bazen kararlar verirler. Kararında belki haklıdır, belki haksızdır ama hayatlarını bu şekilde sürdürürler. Abdullah başkanında belki sıkıntısı oldu” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş- Fahri Gündüz

“ABDULLAH BAŞKAN NEDEN BÖYLE BİR HAREKET YAPTI BİLMİYORUM”

Boluspor’un deplasmanda oynadığı Eyüp maçında şapkadan tavşan çıkardığını aktaran Abak; “Biz içerideki gelişmeleri tam bilmiyoruz. Eyüp maçına gittiler. Şapkadan tavşan çıkardılar, 3 puanı alıp geldiler. Çok güzel bir olay oldu. İçeride Ümraniye maçı oldu. Yenildiler. Ama daha sonra Abdullah başkan neden böyle bir hareket yaptı bilmiyorum. Boluspor Kulübü 1965’te kurulmuş yıl 2022 yaklaşık 57 yıllık bir camia” şeklinde konuştu.

“KARARINDA BELKİ HAKLIDIR, BELKİ HAKSIZDIR AMA HAYATLARINI BU ŞEKİLDE SÜRDÜRÜRLER”

Abdullah Abat’ın istifa kararını değerlendiren Savaş Abak; “Başkanlar bazen kararlar verirler. Kararında belki haklıdır, belki haksızdır ama hayatlarını bu şekilde sürdürürler. Abdullah başkanında belki sıkıntısı oldu. Belki problemleri oldu altından kalkamayacağını düşündü. Ama Abdullah başkan Boluludur” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN YARDIMI YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Ligin son maçında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eski başkanlardan destek istediğinin altını çizen Abak; “Son 4 maça gelecek olursak, Tanju başkan eski başkanlardan destek istedi. Bizde elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Diğer başkanlarda yardım etti. Bolu’daki iş adamları da yardım etti. Adana’dan 3 puanla geldiler, daha sonra Samsun maçından da 3 puanla ayrıldılar” şeklinde konuştu.

“BOLUSPOR’UN ŞUANDA EN AZ 4 PUAN ALMASI GEREKİYOR”

Boluspor’un kalan 2 haftada en az 4 puan alması gerektiğine vurgu yapan Abak; “Önümüzde bir Ankaragücü maçı var. Allah’ın izniyle maçtan da puanlarla gelmemiz gerekiyor. Çünkü Boluspor’un şuanda en az 4 puan alması gerekiyor. 57 yıllık bir camiaya son haftalarda ligde kalmak çok yakışmıyor. Futbolda bu tarz olaylar oluyor. Çok güzel kadro yapıyorsun istediğin gibi gitmiyor” dedi.

“KULÜPLERİN BÜYÜK BİR KISMI BORÇ BATAĞINDA”

Takımların mali disiplini iyi ayarlaması gerektiğini ifade eden Abak; “Ama burada esas sıkıntı kendi başkanlık dönemimde de söyledim. Mali disiplini iyi ayarlamak gerekiyor. Kulüplerin büyük bir kısmı borç batağında. Borçsuz kulüp belki yok denecek kadar az. Şu saatten sonra Allah’ın izniyle bu 2 maçtan da galibiyet alıp inşallah ligde kalırız” ifadelerine yer verdi.

“ANKARA’DA MAÇI TAKİP EDECEĞİM”

Ankara’da maçta olacağını belirten Abak; “Bizim burada 2 maçta minimum 4 puan alıp, ligde kalmamız lazım. Ben ligde kalacağımıza inanıyorum. İnşallah Ankara’dan 3 puanı alıp geleceğiz. Son maçımıza da rahat bir şekilde çıkacağız. Bende Ankara’da maçı takip edeceğim”

“BAŞKANLARIN VE YÖNETİMLERİNDE DENETLENMESİ GEREKİYOR”

Savaş Abak, Boluspor’un kendi ayakları durabilen bir kulüp olması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkanı, eski başkanlar, Bolu’nun iş adamları toplanıp Boluspor’un kendi ayakları üzerinde durabilen bir camia olması gerekiyor. Başkanların ve yönetimlerinde denetlenmesi gerekiyor. Bir kongre yapıp, kongre sonrasında ibra olunup gelen başkan ve yöneticilere bazı oyunculardan mahkeme kararları çıkıyor. Değişik borçlar çıkıyor.”

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu 8O3LH