64 maçlık tarihi mücadele

64 maçlık tarihi mücadele

Adanaspor ve Boluspor arasındaki 64 maçlık tarihi rekabette Boluspor'un üstünlüğü dikkat çekti. 31 galibiyetle Boluspor, Adanaspor'a karşı etkileyici bir performans sergiliyor.

12.01.2024

Tarihi başlangıç: Boluspor'un Adana galibiyeti

Adanaspor ve Boluspor arasındaki ezeli rekabet, 1971-1972 sezonunda başladı. Bu tarihi mücadele, Boluspor'un Adana'da 1-0'lık galibiyetiyle ateşlendi. Türkiye Liglerinde 64 maçla en sık karşılaşan ekiplerden biri olan Adanaspor, bu rekabette Boluspor ile en çok maç yapan takım oldu. Adanaspor ayrıca, en çok yenildiği takım Boluspor olarak kayıtlara geçti.

Boluspor'un üstünlüğü

Bu uzun süren rekabette, iki takım toplamda 64 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 31'ini Boluspor kazanırken, Adanaspor sadece 15 kez rakibini mağlup edebildi. 18 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Boluspor'un bu başarısı, onu Adanaspor karşısında güçlü bir rakip haline getirdi.

Ev sahibi avantajı Boluspor'da

Adanaspor'un ev sahipliği yaptığı maçlarda bile Boluspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. 30 ev sahibi maçın 11'ini Boluspor, 9'unu Adanaspor kazandı ve 10 maç berabere bitti. Bu istatistikler, Boluspor'un deplasman performansının ne kadar etkileyici olduğunu gösterdi.

Boluspor'un göz kamaştıran başarısı

İki takım arasında oynanan 64 maçta, Boluspor Adanaspor kalesine 90 gol atarken, Adanaspor Boluspor'a karşı 59 gol kaydetti. Boluspor, lig tarihinde en çok golü Adanaspor'a atarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Ayrıca, kırmızı-beyazlı takımın en çok gol attığı ikinci takım 72 golle Samsunspor oldu.

 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu VZO4U