1. Lig playoff maçları eşleşmeleri nasıl oluyor?

1. Lig playoff maçları eşleşmeleri nasıl oluyor?

Spor Toto1. Lig'de playoff maçları ne zaman oynanacak ve playoff potasında eşleşmeler nasıl belirleniyor bu haberde.

02.05.2018

Spor Toto1. Lig'de playoff maçları ne zaman oynanacak ve playoff potasında eşleşmeler nasıl belirleniyor bu haberde.
 

Spor Toto 1. Lig playoff statüsü nasıl? (TFF 1. Lig playoff eşleşmeleri)


Spor Toto 1. Lig statüsü şu şekilde:

TFF 1. Lig'de 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan toplam dört takım Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar. 
 
a) Söz konusu dört takımın katıldığı müsabakalar Yarı Final Müsabakaları olarak adlandırılır ve bu müsabakalar Çift Maç Eleme Usulüne göre oynanır. 
 
b) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig'de 3. olan takım ile 6. olan takım, ilk müsabaka 6. olan takımın sahasında oynanacak şekilde; 4. olan takım ile 5. olan takım ise ilk müsabaka 5. olan takımın sahasında oynanacak şekilde eşleşirler. İkinci müsabakalar 3. ve 4. olan takımların sahasında oynanır. 
 
c) Bu müsabakalarda galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınır ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz. 
 
(5) Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.  Kazanan takım Süper Lig'e yükselen 3. takım olur.
 

Spor Toto 1. Lig'de playoff potasındaki takımlar (1. Lig'de playoff'a kim kaldı?)


Spor Toto 1. Lig'de bu takımları takip edecek 4 takım da play-off oynayacak.

 

Ümraniyespor, Boluspor ve Gazişehir Gaziantep'in play-off oynaması kesinleşti. Altınordu ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında haftaya İzmir'de oynanacak karşılaşma play-off'ta mücadele edecek 4. takımı ortaya çıkaracak. Bu müsabakayı kazanacak takım play-off'a kalacak. Müsabakanın berabere tamamlanması halinde ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor, iki takım arasındaki ilk maçı kazandığı için play-off vizesi alacak.

Ligde son hafta mücadelelerinin ardından takımların ligdeki sıralamalarına göre play-off yarı final eşleşmeleri de belirlenecek.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu XMCKJ